mentális fáradtság

Mentális fáradtsággal küzdesz? Tedd ezt, hogy ne hasson negatívan a futásra!

Vannak helyzetek, amikor kicsit nehezebb motivációt találni az edzéshez. Ennek pedig ahhoz is sok köze lehet, hogy mit csináltál az edzés időpontja előtt, ugyanis könnyen lehet, hogy a mentális fáradtság miatt nincs kedved menni.

Angie Fifer, sportpiszchológus szakértő szerint a mentális fáradtság hatása az edzésben is megmutatkozhat, mivel ha előtte nagyon sokat koncentrálrál, akkor kevesebb energiád marad edzeni.

A következő 5 tipp viszont segít abban, hogy megküzdj vele:

  • Fuss reggel! Az egyik legkézenfekvőbb tanács, hogy tudd le még munka előtt az edzésedet, így agyilag is frissen vághatsz bele a sportba, ráadásul az egész napod sokkal energikusabb lesz.
  • Igyál egy sportitalt! Egy 2017-es kutatás szerint ha koffeintartalmú itallal öblögetsz edzés előtt, sokkal ellenállóbbá válsz a mentális fáradtsággal szemben.
  • Hagyd a közösségi oldalakat! Ha még nem lenne elég fáradt az agyad, a képernyő előtt töltött idő futás előtt nem tesz jót az agyadnak, ugyanis még pluszban leszívja…
  • Fújd ki magadat! Futás előtt fejben is hangolódj rá az edzésre. Akár az is elég lehet, ha pár percre leülsz és végzel pár légzőgyakorlatot, vagy meditálsz egy gyorsat.
  • Ha nagyon nincs időd: vegyél egy mély levegőt! 1-2 nagyobb levegővétel bizonyítottan segít abban, hogy jobban tudj összpontosítani az előtted álló feladatra és feltölsd a fejedben lévő elemeket.

Ezekkel a tippekkel nincs több kifogás!

Olvasnál mgé a témában?