kerítés,építkezés

Melyik a legjobb kerítés?

Otthonunk külső megjelenéséhez nem csak a szép színűre festett ház és a gondozott kert járul hozzá, hanem a telkünk határát jelző kerítés is. Egy ház és egy udvar kinézete sokat elárul a lakóiról. Természetesen egy kis hiúság mindenkiben ott bujkál, hiszen ki ne szeretné, ha szomszédai irigykedve kísérik figyelemmel, amint megint csinosítgatja otthonát, vendégei pedig elismerő szavakkal illetik munkáját?

A kerítés nem egy olcsó beruházás, viszont ha okosan választunk, akkor a befektetés megtérül, mi pedig hosszú évekig élvezhetjük a végeredményt! Cikkünkben a két legnépszerűbb fajtát, a fa- és a fémkerítést vesszük górcső alá.

Mit érdemes tudnia a fakerítésről?

A fából készült kerítések nagyon szépen be tudnak illeszkedni a ház és az udvar összképébe. Pontosan a kellő távolságot teremtik meg a külvilágtól, ugyanis a lécek között nem lehet belátni, viszont mégsem érezzük úgy, mintha egy erőd falain belül lennénk. Mivel már régóta használnak az emberek fakerítést, ezért mondhatni valódi klasszikusnak számít.

Viszont akad hátránya is, mégpedig, hogy sajnos nem túl időtálló konstrukció. Amikor a szakemberek beépítik az újdonsült kerítést, akkor eleinte még csodálatosan szép és egyenletes. Aztán jön egy pár nyári vihar, néhány kemény téli fagy, és az addig hibátlan lécekről lepereg a festék, berepedezik a fa. Ez nem az alapanyag vagy az építő cég hibája, a fa egyszerűen ilyen.

Ha azt szeretné, hogy mindig szép maradjon, akkor bizony minden évben le kell csiszolni, majd újrafesteni és újralakkozni. Hiába választja a legjobb minőségű akácot vagy tölgyfát, ezt sajnos nem kerülheti el.

Praktikussági okokból le kellene tehát mondania a szép fakerítésről? Erről szó sincs! Létezik egy sokkal modernebb és kényelmesebb megoldás!

Miért válasszon inkább fémkerítést?

Tudta, hogy létezik olyan fémből készült kerítés, amelyről első ránézésre meg sem mondja, hogy miből van? Ilyenek többek között a Nívó Kerítésnél rendelhető gondozásmentes alumíniumból és acélból készült kerítések. Hoppá, észrevette a kulcsszót? Gondozásmentes! Vagyis, nem kell minden évben több napot rászánnia arra, hogy újra széppé varázsolja!

A fém kerítéselemeket ugyanis elég egyszer lefesteni, ami még a gyártás során megtörténik. Ön előre kiválaszthatja a legszimpatikusabb mintát, mely annyira élethűen tükrözi a valódi fáét, hogy amíg meg nem kopogtatja, rá sem jön, hogy nem fával van dolga. Ráadásul az acél és az alumínium sokkal könnyebb, mint a fa, így ha szeretné ideiglenesen eltávolítani vagy áthelyezni az elemeket, akkor nem kell nagy súlyokat emelgetnie.

Ezen kívül még mellette szól, hogy a fém nem vetemedik és nem kopik, vagyis nem tesz kárt benne az időjárás. Emellett még a porral sem kell bajlódnia, hiszen a vízzel való tisztítása is rendkívül egyszerű.

Láthatja tehát, hogy akkor sem kell lemondania a fakerítés kellemes megjelenéséről, ha nem kíván foglalkozni a rendszeres karbantartással!