Melegítő ételek, amiknek szerepelnie kellene a téli étrendedben
Hajdina
Ha egy igazán egészséges köretet szeretnél a húsok mellé, vagy rizs helyett mást választanál egy vega saláta alapjául, akkor ideje bevetned a hajdinát, mint szuper, melegítő élelmiszert! Nagyon magas a rost és antioxidáns tartalma, bővelkedik fehérjében, magnéziumban, kalciumban és cinkben, csökkenti a vérnyomást és a szervezetben az esetleges gyulladásokat, és jót tesz a vesének, illetve a tüdőnek is. Alapos átmosás után kétszeres vízben 10 percig főzve egy kis sóval tökéletes lesz: ne hagyd ki a mindennapjaidból!
Melegítő fűszerek
Bánj bőkezűen a melegítő hatású fűszerekkel, mert nem csak feldobják az ételek ízét, de egészségesek is! A fahéj és a gyömbér – melyek csodát tesznek az emésztéssel – mellett ott van például a kurkuma, ami igazi szuperétel. Lassítja a bőr öregedését, izomfájdalmak ellen kiváló, segíti a sebgyógyulást, erősíti az immunrendszert és a memóriát is. A kardamom is melegítő fűszer: serkenti az emésztést és kiváló puffadás ellen, és a rossz lehelet ellen is szuper, természetes anyag.
Hüvelyesek
A lencse és a bab nem csak fantasztikus fehérjeforrások, de melegítő hatásuk sem elhanyagolható. Nem csak újévkor érdemes lencsét enned: a főzelékként, levesként, és akár salátaként is fogyasztható finomság könnyen emészthető, az A-vitamin tartalma pedig igen magas, emiatt nagyon jót tesz a szemnek. A babavárás alatt is érdemes sok lencsét enni annak folsav tartalma miatt!