runners world, megjelenes

Megjelent a legújabb Runner's World - Fókuszban a mentális erő!

Pillants bele legújabb lapszámunkba!

Amikor futásról beszélünk, legtöbbször csak azzal vagyunk elfoglalva, ami deréktól, na jó, nyaktól lefelé történik. De mi zajlik vajon közben a fejünkben. Ebben a lapszámban elsősorban nyaktól felfelé koncentráltunk. Olvasd el megbízott főszerkesztőnk, Lami Juli ajánlóját:

Többet ésszel, mint erővel. Ha ezt a mondatot halljuk, elsőre nem a futás ugrik be, hiszen ahhoz alapvetően erő, állóképesség kell, és nem ész. A sikeres és kitartó futók azonban tudják, hogy agymunka nélkül mit sem ér a lábizom. Egyik kedvenc cikkem ebben a lapszámban az, amelyikben edzők mondják el, hogyan lehet egy futót folyamatosan motiválni, és mit kavart bele ebbe a Covid.

Zene nélkül mit ér? Hát igen, a zene igencsak megosztó dolog, ha a futásról van szó. Vannak, akik esküsznek rá, hogy csak és kizárólag zenével lehet igazán jókat futni, vannak, akik a végsőkig elutasítják. Nagy összeállításunkban minden benne van, amit a zene és a futás kapcsolatáról érdemes tudni.

Bár még mindig rengeteg a vita az olimpia körül, és Japánban elég siralmas a Covid-helyzet, vigyázó szemünk azért már ott van a tokiói olimpiai csarnokban, ahol magyar atléták is összemérik majd tudásukat a világ élvonalával. Összeállításunkból kiderül, kiknek drukkolhatunk majd a tévékészülék elől.

Kilian Jornet neve bizonyára ismerősen cseng mindazok számára, akik figyelik az ultrafutó világ eseményeit. A világ egyik legjobb ultrafutójával, az élő legendával Simonyi Balázs készített exkluzív interjút.

A futásnak éppúgy része a regenerálódás, mint maga a futás, ezt már régóta tudjuk. Az edzéstervben nélkülözhetetlen szerepe van, hiszen ez a feltétele annak, hogy hosszútávon és sérülésmentesen bírjuk a terhelést. Összeállításunkban az állóképesség, az ellenállóképesség és a pihenés háromszögébe kalauzoljuk az olvasót.

A lapszámhoz ezúttal autósmatricát csomagoltunk: