runners world

Itt a legújabb Runner's World - központban a generációs különbségek a futásban

Olvasd el megbízott főszerkesztőnk, Juli ajánlóját a legfrissebb lapszámhoz:

Amikor ezt a lapszámot készítettük, végig az a slágersor járt a fejemben, hogy „az úton még poroszkál, nemde néhány korosztály”, és ez nem véletlen, hiszen a legfrissebb Runner’s World fő témája a generációk a futásban.

Egyik kedvenc anyagom is ebben a témában készült, olyan testvérekről, akik egymás ellenfelei a pályán, de ez sokkal inkább előnyükre válik, mint hátrányukra. Nem is gondolnánk, mennyi közeli rokon versenyzik most is a világ élvonalában! Történetük nagyon sokat elárul a sportszerűségről, és arról, hogy van, ami még a győzelemnél is fontosabb... még egy élsportoló számára is.

Szintén a generációs témában szólaltattunk meg olyan gyerekeket, akik közül a legtöbben még általános iskolások, de már nagyon szoros és személyes kapcsolatot ápolnak a futással. Olyanokat is bemutatunk, akik versenyszerűen futnak, de olyanokat is, akiknek már ilyen kicsi korban többet jelent a futás, mint testnevelésórai kötelező köröket. Figyelem, megint kiderül, hogy van mit tanulnunk a gyerekektől.

Vannak olyan jelentős életesemények, amely gyökerestül felforgatják futóéletünket (is). Ilyen például egy kisbaba érkezése! Szülési „szabadságon” lévő főszerkesztőnk pontosan tudta, miről kell kérdeznie Szántó Nelli trénert, aki maga is anyuka, így a lehető legbennfentesebb tippeket tudja adni azzal kapcsolatban, hogyan érdemes visszatérni a futáshoz szülés után.

És vannak olyan életesemények is, amelyek kevésbé örömteliek. Ilyen például a Covid fertőzés, amely szintén megállásra készteti a legelszántabb futókat is. Megkérdeztünk egy orvost, milyen óvintézkedéseket kell figyelembe vennie annak, akik már meggyógyult a betegségből, és szeretne felelősségteljesen, magára maximálisan vigyázva futni.

A futás világa egy olyan közeg, ahol mindenki nagyon becsüli az ellenkező nemet, és mindenki tisztában van azzal, férfi és nő egyaránt lehet fantasztikus futó. Eszünk ágában sincs ezt megcáfolni. Azt viszont felesleges lenne tagadni, hogy nő és férfi nem ugyanúgy regenerálódik. Szakértőnk most a nemek közötti különbségeket veszi górcső alá.

Ne hagyd ki te se ezt a lapszámot, ha pedig beszerezted, lőj róla egy fotót és töltsd fel az Instagramra bejelölve a @runnersworld_hu-t, hogy mi is láthassuk!