fagyasztó,étel

Kényelmes dugig pakolni a mélyhűtőt, de meddig ehetőek fagyasztás után az ételek?

Forrás: Getty Images
Imádsz fagyasztani, mert kényelmes, praktikus, lehet előre gondolkozni, most pedig különösen, amikor nem akarsz gyakran vásárolni menni? Megértünk, de a végtelenségig mégsem tárolhatóak így az ételek...

Kutakodsz a fagyasztóban, és néha igazi kincsekre bukkansz, amikről igazából már azt sem tudod, mikor és hogyan kerültek oda? Ne hidd, hogy csak azért, mert a hidegben vannak a hozzávalók, ezer év után sem romlanak meg! Érdemes betárazni a mélyhűtőbe, de nem árt tudnod, mit mikor tettél oda. És az sem mindegy, mit eszel fagyasztva: a csomagolt, előre gyártott készételek nem a legegészségesebbek, de például a fagyasztás sok esetben pont a zöldségeknek és a gyümölcsöknek tesz jót.

Ezt Terry Wahls, az Iowai Egyetem orvostudományi professzora is elismeri: nem könnyű ugyanis mindig a legközelebbről érkező, legjobb minőségű alapanyagokat beszerzni, ráadásul sok esetben több vitamint tartalmaz a fagyasztott, mint a friss áru. A termék a betakarítás után fokozatosan veszíti el a benne lévő vitaminokat és ásványi anyagokat, így minél tovább tart a szántóföldről az eladóhoz történő utazás, annál kevésbé lesz tápanyagban gazdag.

Ráadásul a szakemberek szerint a 0 fok alatti hőmérsétlet kiváló baktáriumgyilkos, így biztos, hogy biztonságosabbak is ezek a termékek. Viszont akkor sem mindegy, mit mennyi ideig tárolsz a fagyasztóban!

A következő listában megtalálod, melyik ételt maximum meddig lenne érdemes felhasználni!