terepfutás, ultrafutás, utmb, Zach Miller

„ZACH” – motiváló film egy futóról Billy Yang rendezésében

Forrás: Erik SAMPERS / Getty Images
Az amerikai terepfutó, Zach Miller egyik pillanatról a másikra vált ismertté, miután 2013-ban megnyerte Amerika legrégibb ultramaratonját, a JFK 50 Mile-t. A 34 éves futó azóta a világ több rangos versenyén tette le a névjegyét.

Sokak érdeklődése fordult a különc futó felé, aki akkor is futott, amikor éppen hajón dolgozott, majd éveken át volt az Egyesült Államok legmagasabban fekvő kempingjének, a 3109 méteren lévő Barr Camp gondnoka, közben megcsillogtatta tehetségét a világ legnagyobb terepfutó eseményén, ahol az UTMB CCC futamának első helyezettje lett 2015-ben.

Zach Miller eddigi futókarrierjéről készített filmet Billy Yang, aki éveken át kísérte a futót, hogy megörökíthesse élete fontosabb eseményeit. Az első találkozások óta felkeltette az érdeklődését a fiatal futó, aki tapasztalt pályatársai elé lépett teljesen ismeretlenül. Tetszett neki az is Zachben, hogy amolyan különc amerikai, Steve Prefontaine-féle gondolkodásmóddal, azaz fuss olyan gyorsan, ahogyan csak tudsz, hozd ki magadból a legtöbbet. És még a bajusz is stimmelt.

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

Mennyeien finom és tápláló reggeli egészségtudatos ínyenceknek!

Ha valami igazán finomra vágysz, kóstolnod meg ezt! A Viblance díjnyertes granolája nem csak igazi ízélmény, de csakis tiszta összetevőkből, aromák, színezékek és egyéb mesterséges alapanyagok nélkül készül. Gluténmentes, növényi alapú.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

1590 Ft

1770 Ft

A film középpontjában az UTMB áll. Zach négyszer indult a teljes körön, 2016-ban 6. lett, 2017-ben 9., 2018-ban és ’19-ben feladta a versenyt, mind a két évben Champex-Lac-ban állt meg. Bár klassz befejezése lett volna a filmnek, ha Zach vágya szerint megnyeri a francia versenyt, de miután Yang éveken át kísérte a futót és vette az eseményeket, úgy döntött lezárja a projektet, mert nem üldözhetnek egy álmot…

Az a versenyzési stílusa, hogy elindul egy olyan tempóban, ami talán gyilkos, ám ha nem próbálja meg, nem derülhet ki, vajon képes kihozni magából a legtöbbet. Számos versenyen igazolta, hogy olykor működik ez a stratégia, máskor pedig nem…

Zach Miller Kenyában nőtt fel, a szülei misszionáriusok voltak. A hit nagy szerepet játszik az életében. A „tedd a legjobbat, amit tudsz” gondolkodásmód életének minden területén megmutatkozik. Valószínűleg nem kiemelkedő fizikai adottságainak köszönheti sikereit, mint például Kilian Jornet, Jim Walmsley vagy akár Eliud Kipchoge. Amit elért, a kemény munkának köszönhető, mérföldeknek, apró dolgoknak, amiket beletett abba, hogy sikeres legyen futóként.

Nézzétek meg a filmet:

Sérülés után van, jelenleg lábadozik és egy lakóbusz építésén dolgozik, amivel szeretné bejárni a világot.

S hogy lesz-e az UTMB-n amerikai nyertes az elkövetkező években?

Yang szerint Zach Miller, Tim Tollefson, Jim Walmsley vagy talán más, aki ma még nincs az élen, meg fogja tenni ezt. Zach szerint megnyerni az UTMB-t olyan, mint egy puzzle, ami valamilyen okból még nem állt össze. Billy Yang szerint a következő öt évben ez meg fog történni, érzése szerint a három amerikai futó egyike lesz az, aki győzni fog.

Runner's World Terepfutó magazin

Runner's World Terepfutó magazin

Megrendelhető!
MOST 25% kedvezménnyel!

 

1495 Ft

1995 Ft