hoka runners

#WomenWhoFly - Szabó-Thomka Hannát a sikerélmény élteti

Márciusban ünnepeljük a nőket! Megkérdeztük Kálmán Terézt, Szabó-Thomka Hannát, Székely Rékát és Tiricz Irént, a hazai HOKA futócsapat női tagjait, hogy mit ad számukra a futás, mitől érzik magukat erősnek, és szerintük miért növekedett meg úgy az elmúlt években a női futók száma!

Szabó-Thomka Hanna számára a futás a teljes kikapcsolódást jelenti: "Olyankor nincs munka, nincsenek megoldandó feladatok, nincsenek határidők. Csak egy dologra figyelek futás közben, a mozgásra. A futás, a szabadidőm legélénkítőbb programja. Ha elmegyek futni, utána az egész napom dinamikusabb, frissebb érzetű, és cselekvésre késztet. Ezt szeretem benne a legjobban."

"A futást a közoktatásban szinte mindenki utálja. Leginkább a lányok. Viszont a következménye ennek sok esetben a mozgásszegény életmód lesz. Ami, mint tudjuk kihat a testalkatra, a bőr állapotára és a kisugárzásra is. Viszont manapság a fittség divat, ezáltal mindenki megpróbál jól kinézni, amihez a legkönnyebb út a rendszeres mozgás, vagy a futás. A futás mindenki számára adott, azonban amióta a híres emberek, a TV szereplők és az influencerek is egyre többen tesznek az egészségükért vagy egyre fittebben néznek ki, azóta mindenki szeretne hasonlóan élni. Én azt gondolom, hogy ma divat futni, ami jó!"

"Az életemet tekintve vannak olyan pillanatok amikor meginog a magabiztosságom. Amikor akár egy tanulási folyamatban vagyok, vagy valamilyen téren kudarc ér, akkor ebből a helyzetből ki kell jönnöm. Most már több mint 22 éve sportolok különböző sportágakat, és minden egyes ilyen pillanatban a sportba kapaszkodtam. A sikerélmény az életem alapja. Ebből táplálkozom, így akkor vagyok azt hiszem a legerősebb, mikor sok sikerélmény ér, de ehhez szükségem van a munkám mellett a szabadidőben szerezhető sikerélményekre is...

...Ilyen téren a futás soha nem hagyott cserben, ebben mindig lehet fejlődni, mindig lehet új élményeket gyűjteni. Futni egyszerűen jó."

Kövesd a @hokarunnershungary Instagram-oldalt, ahol naponta találsz motivációt!

Tiricz Irén és Székely Réka gondolatait itt találod: