hoka runners

#WomenWhoFly - Székely Réka sokat tanult magáról a futás által

Márciusban ünnepeljük a nőket! Megkérdeztük a hazai HOKA futócsapat női tagjait, hogy mit ad számukra a futás, mitől érzik magukat erősnek, és szerintük miért növekedett meg úgy az elmúlt években a női futók száma. Ezúttal Székely Rékán, azaz Fit.Love.Rékán a sor!

Székely Réka számára szabadságot, magabiztosságot és a tudatot adja a futás, hogy amennyi munkát beletesz, annyit ki is tud belőle venni általában.

"A legnagyobb kincs, hogy amiket a futás által megtanultam magamról, hogy erős vagyok, kitartó és szorgalmas, ha van konkrét célom, azt a munkában-magánéletben is tudom kamatoztatni."

"Szerintem azért egyre több a női futó, mert ez az egyik legjobb mozgásforma, ha valaki fogyni szeretne és nagyon sokan ezért kezdenek el kocogni. Mi nők, sokszor több fronton kell, hogy helytálljunk - egyszerre dolgozunk, tartjuk rendben a lakást, mosunk-főzünk-takarítunk és sokan gyerkőcöt is nevelnek - a futás pedig viszonylag rugalmasan beilleszthető a napi programba (pl. egy kötött csoportos edzéshez képest), hiszen elég hozzá egy adag edzőcucc és egy jó futócipő. Persze stresszoldásnak sem utolsó - akár 20 perc jut rá, akár másfél óra, garantáltan jobb lesz a kedvünk utána!"

Na és, mikor érzi magát igazán erősnek?

"Amikor szakadó esőben, hóban-fagyban is kimegyek futni, olyankor Rocky Balboának érzem magam és a fejemben szól az Eye of the Tiger!"

Te miért választottad a futást?

Kövesd a @hokarunnershungary Instagram-oldalt, ahol naponta találsz motivációt!

Tiricz Irén gondolatait pedig itt találod: