Borítókép: Itt a bizonyíték, hogy nem is rossz utolsóként átfutni a célvonalon!

Itt a bizonyíték, hogy nem is rossz utolsóként átfutni a célvonalon!

Forrás: Lisa Jackson
Lisa Jackson 106 maratonból 25 versenyen utolsóként ért célba. Viszont őt ez egyáltalán nem zavarja, számára az élmény jóval fontosabb, mint a PB-döntés. A történetével pedig mindenki könnyen azonosulhat, aki járt már hasonló cipőben.

Az első utolsó célbaérkezés

Lisa először a 2012-es South Downs Maratonon ért célba utolsóként. Tudta, hogy milyen helyezésre számíthat, hiszen a mögötte közlekedő biciklis kísérő a távolságot jelző táblákat szedegette fel.

“Folyamatosan azt mondogatta, hogy ne aggódjak miatta, olyan tempóban teljesítsem a versenyt, ahogy jól esik.”
nyilatkozta Lisa.

Az 50 éves londoni futónő a 31. versenyén is hasonló élményt élt át.

“A két legnagyobb félelmem mindig az volt, hogy nem tudom teljesíteni a távot, vagy utolsóként érek célba. De amikor rájöttem, hogy az utóbbi állva tapsolással jár és ugyanúgy megkapom az érmet, mint az első, elmúlt a félelmem.”

A szemléletváltás

Innentől kezdve az elsődleges célja a megadott táv lefutása volt, ha pedig úgy adódott, hogy utoljára lépte át a célvonalat, azzal sem volt problémája.

Lehet, hogy megalázónak találják sokan az utolsó helyezést, Lisa viszont a sereghajtók között érzi magát a legjobban. Számára a gyors futás stresszel jár és így elveszti a sport az élvezeti értékét.

A futó arra törekszik, hogy a versenyeken minél több barátot szerezzen, akikkel együtt indulhatnak a következő rendezvényen. Van köztük 69 éves triatlonista, ultrafutó és jelmezben indulók is.

“Ha más szemmel nézed, például, hogy mennyi barátra tettél szert, vagy milyen panorámában tudtál gyönyörködni, minden verseny lehet életed legjobbja valamiért.”

Ez a tanács pedig mindenkinek jól jön, aki kellemetlenül érzi magát, ha az utolsók között lépi át a célvonalat.

Jól jönne még egy kevés motiváció?