Borítókép: Hogyan tedd túl magad egy rosszul sikerült futáson?

Hogyan tedd túl magad egy rosszul sikerült futáson?

Forrás: getty images
Nem jött össze úgy, ahogy szeretted volna? Így lépj túl a csalódáson!

A legfontosabb, hogy minden rosszul sikerült futást távolabbról szemlélj. Még a legnagyobb felkészülés után is előfordulhat, hogy nem úgy sikerül a futásod, vagy a versenyed, ahogy szeretted volna. Néha kell egy kis szerencse is ahhoz, hogy minden úgy menjen, ahogy eltervezted. Ugyanakkor a sport része az is, hogy vannak napok, amikor egyszerűen nem az elvártnak megfelelően alakulnak a dolgok. A legjobb, ha úgy tekintesz ezekre az élményekre, mint a leckékre.

Az edzésnaplódba mindenképp írd be őket és vizsgáld meg, mi okozhatta a rossz teljesítményt. Nyilvánvaló, hogy sérülés, vagy hosszabb-rövidebb kihagyások után nem tudod magadból kihozni a maximumot. De olyan triviális oka is lehet a teljesítményromlásnak, mint a táplálkozás, vagy a pihenés. Előfordulhat, hogy nem töltötted fel futás előtt megfelelően az üzemanyag raktáraid, vagy nem tudtad úgy kipihenni magad, esetleg az izmaidnak nem volt elég ideje a regenerációra.

Fontos, hogy minél részletesebben kielemezd a helyzetet és tűzz ki magad elé egy új célt, hogy motivált marajd. És persze gondolj a jövőre, ne rágódj azon, hogy mennyire csalódott vagy azért, mert rosszabb időeredménnyel végeztél, mint amire számítottál!

Mivel a mentális regeneráció is fontos futás után, vesd be a következő tippeket!