Borítókép: Tedd meditatív élménnyé a futást!

Tedd meditatív élménnyé a futást!

Szelídítsd meg elméd, hogy boldogabban futhass!


Készülj a versenyre
Míg a körülötted lévők iPodjukat és órájukat babrálják, keress egy nyugodt sarkot, ülj le és néhány percig koncentrálj a légzésedre. Ez segít úrrá lenni a rajtot megelőző feszültségen. Közben pedig emlékeztetheted magad rá, hogy milyen jó formában vagy, ami serkenti a pozitív gondolatokat. A nyugodtságod ráadásul riválisaidat is kiakaszthatja.
Kövesd a légzésed
Futás közben lélegezz be három lépésen keresztül, majd fújd ki a levegőt két lépés alatt. Ezt az ütemet próbáld a teljes távon tartani úgy, hogy légzésed mély és egyenletes maradjon. Előfordulhat, hogy útközben egy kereszteződés, egy autó vagy egy szép virág elvonja a figyelmedet. Nem baj, ha észreveszed az ilyesmit, de utána fordítsd figyelmed újra a légzésedre.
Ellenőrizd magad
Indulás előtt szánj magadra 60 nyugodt másodpercet. Gondold át, hogyan érzed magad: energiával és izgalommal telve, vagy fáradtan és motiválatlannak? Nem merev-e valamelyik izmod? A futás előtti önellenőrzés segít meghatározni az ideális tempót és távolságot, és azt is könnyebben eldöntheted, hogy több időt kell-e szánnod bemelegítésre vagy nyújtásra.