terepfutás,Western States 100,maradj otthon,futós film

Szuper terepfutós mozi például ma estére!

Forrás: Western States Endurance Run Facebook oldal
A terepfutóversenyek egyik ikonikus eseménye az amerikai Western States aranykorát dokumentálja a közel kétórás film, amely olyan futók közreműködésével készült, mint Geoff Roes, Anton Krupicka, Kilian Jornet és Hal Koerner.

Unbreakable – The Western States 100: a film az élmezőny négy futóját mutatja be és kíséri a verseny során: Hal Koernert, az oregoni futóbolt tulajdonosát, aki két alkalommal védte meg a Western States-en futott bajnoki címét, Geoff Roes-t, az alaszkai séfet, aki a táv egyik legerősebbje, Anton Krupicka-t, a kolorádói végzős egyetemistát, aki minden korábban futott ultramaratoni versenyén legyőzhetetlennek bizonyult, valamint Kilian Jornet-t, a fiatal spanyol terepfutót, aki a film készítésének idejében kétszeres UTMB bajnok volt.

Western States 100,Anton Krupicka,futós film,terepfutás
Forrás: Getty Images
Anton Krupicka a 2010-es Western States céljában. Másodiként futott be, Geoff Roes mögött.

A Western States Endurance Run, közismertebb nevén Western States 100 egy 100 mérföld hosszú (161 km) terepverseny, amely a kaliforniai Sierra Nevada ösvényein halad, minden év júniusának utolsó hétvégéjén. A verseny Squaw Valley síközponttól indul és a kaliforniai Auburnben lévő Placer High School pályáján ér véget. A futók összesen körülbelül 5500 méter szintemelkedést tesznek meg az útvonalon és 7000 métert ereszkednek.

terepfutás,Western States,Jim Walmsley,futós filmek
Forrás: Western States Endurance Run Facebook oldal
Jim Walmsley a tavalyi WS 100 céljában, elsőként ért be pályacsúccsal.

A szintidő 30 óra, aki 24 órán belül teljesíti a távot, ezüst ösvcsatot nyer, aki ezen kívül, az pedig bronzot. A férfi pályacsúcs egészen friss, tavaly futotta Jim Walmsley, 14:09:28 alatt tette meg a 100 mérföldes távot. A női pályacsúcsot 2012-ben állította fel Ellie Greenwood, 16:47:19 alatt ért célba. A magyar terepfutók közül a Németországban élő Wermescher Ildikó teljesítette a távot 2017-ben, a 8-ik helyen ért célba a női mezőnyben.