Borítókép: “Bárki be tudja állítani az ébresztőóráját 03:50-re minden napra” - Nedjalkov Balázstól rengeteg motivációt meríthetsz!

“Bárki be tudja állítani az ébresztőóráját 03:50-re minden napra” - Nedjalkov Balázstól rengeteg motivációt meríthetsz!

Forrás: Facebook
Nedjalkov Balázs neve nem ismeretlen a terepfutók körében, sőt!

Számtalan versenyen indult már és a közösségi oldalaira mindig irigylésre méltó képeket posztol a sportoló.

Mielőtt viszont még bárki is azt hinné, hogy az élete nem áll másból, csak a sportolásból és a képek posztolásáról, érdemes elolvasnotok a Facebookra kitett írását, ami hihetetlenül motiváló lehet mindenkinek! Amellett ugyanis, hogy minden nap 3:50-kor kel azért, hogy edzhessen, még rengeteg teendője akad. Az ő sztorija egy újabb bizonyíték arra, hogy megfelelő időbeosztással és akaraterővel bárki, bármennyit sportolhat, csak okosan kell megszervezni a napját. De nem is szaporítjuk tovább a szót, jöjjön Balázs írása:

S mindezt miből? 8 órás alkalmazotti fizetésből, évi 30 nap fizetett szabadsággal.

S mindezt hogyan? Akaraterővel, szorgalommal, önfegyelemmel, kitartással, lemondásokkal.

Ennyi? Hiszen ez nem is nagy ügy!?

Forrás: Facebook

Hiszen…

  • Bárki be tudja állítani az ébresztőóráját 03:50-re minden napra. Hétvégén is. Bárki. Ez egy olyan ingyenes alkalmazás, legyen bármilyen márkájú okos-, vagy buta telefonod, vagy ketyegős ébresztőórád.
  • Bárki elindulhat télen-nyáron, 4:40-kor otthonról azért, hogy fusson 60-90-120-150 percet hétköznap, 180-at hétvégén. Bárki, akinek van lába, és lélegzik. A levegő is ingyen van.
  • Bárki, aki ezek után hazaér 06:15-re ,és elvitte imádott, hűséges társát reggeli sétára, majd kávét és reggelit készített élete párjának, elmehet 07:00-re munkába. Vagy még később, ha akkor kezdődik a munkaideje.
  • Bárki elmehet munka után 60-90 perces keresztedzésre, jógára, Pilatesre, stabilityre, vagy épp kerékpározni. Ahová kedve van, energiája és ideje. Vagy leginkább csak kedve.
  • Bárki. Tényleg bárki.

Közhely, de mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Mindenki arra fordítja a keresetét, amire akarja, hogy jusson.

Kvázi én is bárki vagyok. És igen, így élek. Minden nap, a hét minden napján alkalommal csörög reggel 03:50-kor az ébresztő. Aztán elmegyek futni. Utána viszem a Banánt sétálni, reggelit készítek és kávézom. Lezuhanyozom, felöltözök. Majd elmegyek dolgozni. Fix munkaidőben, napi 8 órában, alkalmazotti fizetésért.

Amikor versenyre megyek, kiveszek 1-2 nap szabadságot. Így előfordul, hogy sikerül összehozni egy hosszú hétvégét csütörtöktől vasárnapig. Nagy ritkán a hétfő is belefér, de azért az már necces. Ezt egy év során többször is alkalmazom, hiszen amatőr versenyző vagyok.

Tehát ahová csak tehetem, elmegyek versenyezni. Így, okosan beosztva az év során megjáró 30 nap szabadságomat, sikerül minden olyan versenyen elindulnom, ahol szeretnék. Ezek legfőképp olcsó kategóriás, kelet-közép-európai versenyek. Románia, Bulgária, Szerbia, Bosznia, Szlovénia. Nem megyek UTMB-re, vagy a Mozart 100-ra. Egy verseny ezek közül fedez másik három-négyet a fent felsoroltakból. Inkább többször megyek el, és fedezek fel ismeretlen helyeket. Általában nem egyedül megyek versenyre sem. Legalább hárman, de inkább többen - van, hogy 9-en megyünk. Így szétdobjuk az utazási költséget. A szállásoknál pedig kifejezetten az olcsóságra törekszünk. Egy emeletes ágyas turistaszállás közös fürdőszobával számunkra tökéletes. Viszünk magunkkal ennivalót is. Így a költségek nagyjából ugyanazok, amik akkor lennének ha itthon maradnék. Csak egy példa: tavaly végre eljutottam Bulgáriába egy gyönyörű versenyre, a Pirin Ultra Trail-re. Ennek a versenynek a költségei: utazás 9000 Ft/fő, szállás 8900 Ft/fő, és az ennivaló nagy részét otthonról vittük, tehát 17900 Ftf/fő volt ez az 5 nap egy csodálatos helyen.

Forrás: Facebook

Evezni bárhol lehet!

Hétvégente, ha épp nincs verseny, szívesen evezek barátokkal. Kikapcsol, megnyugtat. A verseny az egy stresszhelyzet. Élvezem azt is, ha épp nem kell stresszelnem. Költséges hobbi? Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ha egyszer megveszel egy felfújható SUP-ot, onnantól már csak magaddal kell vinned és fel kell fújnod! Én is így tettem, megvettem, csak nekem akkora szerencsém volt, hogy a forgalmazó fantáziát látott bennem a sok minőségi és nagy marketingértékű posztom miatt, és így elkezdett támogatni. Én nem iszom alkoholt, nem bulizok, nem dohányzom, nem járok fodrászhoz, borbélyhoz, pedikűröshöz. Amióta vegánok lettünk, élelmiszerre is sokkal kevesebbet költünk, hiszen nem veszünk húst és drága sajtokat. A kenyeret otthon édesanyám süti. A kávéról nem vagyok hajlandó lemondani.

Ja és a menő cuccok. A kitartás, a szorgalom és a közösségi média kreatív használata meghozta gyümölcsét, és tavaly óta vannak támogatóim! És ezek a folyamatok mind erősítik egymást, így egyre több versenyre megyek meghívott vendégként. Amit szintén köszönök.

Ezt most minek és kinek írtam?

Neked! Köszi, hogy elolvastad!