Borítókép: Ezek a mentális trükkök segítenek, amikor nagyon eleged van a futásból

Ezek a mentális trükkök segítenek, amikor nagyon eleged van a futásból

Forrás: Getty Images
Szeretsz futni, vannak céljaid, amiért teszel is, de előfordulhatnak olyan időszakok, amikor alábbhagy a motivációd! Ilyenkor vesd be ezeket a tanácsokat:
  1. Egyik nyugodtabb estéden írj listát arról, miért futsz, mit szeretsz benne, milyen célokat szeretnél elérni a közeljövőben, és akár később. Amikor úgy érzed, hogy nem is érted, miért csinálod, csak kapd elő ezt a listát, és emlékeztesd magad, miért is futsz!

  2. Ha egyébként nem futsz zenével, a nehezebb, kevésbé lelkes időszakokban jól jöhet egy ütős tracklist, ami felpumpálja a hangulatodat. Egy Eye of the Tiger hallatán például ki ne érezné magát kőkeménynek?

  3. A dolgos mindennapokban, főleg ha családod is van, könnyen kicsúszhatnak a kezedből a dolgok. Persze, a legjobb mindig előre eltervezni a hetet és az edzéseket, de maradj kellően rugalmas is. Soha ne ess kétségbe, ha valami nem jön össze: nem tudsz ma este elmenni az egyórás futásodra? Erősítsd otthon fél órát, holnap pedig kelj korábban fél órával és tudd le akkor. A változtatás jogát fenn kell tartani!

  4. Vannak olyan napok, amikor semmi sem jön össze, amikor idegesen és fáradtan esel haza. Ilyenkor elindulni? Na még mit nem! Pedig ilyenkor kellene az, hogy még mielőtt észbe kapsz, nem levetődsz a kanapéra, és nem veszel magad elé egy nagy tál tésztát, hanem felveszed a cipődet, és elindulsz! És, hát mennyivel jobban érzed magad magad azután, hogy mozogtál egyet a szabad levegőn… Szóval itt az 5 másodperces szabály: hazaérsz, nem gondolkodsz, nem pihensz, indulsz!