futás,mentális erő,agyban dől el

4 minden nap használható, meglepő módszer, ami fejleszti a mentális erődet

Forrás: Getty Images
Apróságok, de rengeteget számítanak, és a hatásuk igencsak nagy!
  1. Bemelegítés közben mindig idézd fel, hogy miért is csinálod meg az aznapi edzést: maratoni egyéni csúcsra gyúrsz? Szeretnél végre lefutni egyben 5 kilométert? Mindegy, mi az, soha ne feledd vizualizálni bemelegítés közben, és képzeld is el azt is, ahogy teljesíted az adott vágyadat.

  2. Soha ne a kifogásokat, hanem a megoldást keresd! Amikor épp nincs kedved elindulni, akkor találj ki egy megoldást, amivel a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik. „Oké, várok fél órát/estig, de akkor elindulok.” Ha futás közben jönnek a negatív gondolatok, akkor is feladatként tekints a dologra: ha éppen nem bírod szusszal a lendületes szakaszt a fartlek edzésedben, akkor gondolj arra, hogy a következő ilyet egy fokkal lassabban futod majd meg egyenletesen, de akkor ennek most teljes erőből kell mennie! Egy kis engedmény itt, és máris nem arról van szó, hogy belesétálsz az edzésbe!

  3. Kényszerítsd magad olyan helyzetekbe, amikor nem érzed magad komfortosan (nem mintha egy résztávos edzés önmagában nem lenne elég). Például, ha reggeli futó vagy, akkor menj el valamikor napközben, másszor este. Menj olyan helyekre futni, ami eltér a megszokottól: ha terepfutó vagy, merészkedj le az aszfaltra, és fordítva. Ezek nem csak fizikálisan, de agyban is segítenek megerősödni.

  4. Az edzésen kívül is használd a 3-as pontban olvasható módszert. Például zuhanyzás közben állítsd pár másodpercre jéghidegre a vizet, és ne húzódj el a sugár alól. Vagy, ha nem szereted a paradicsomot, igenis egyél meg egyet! Minden ilyen nehéznek tűnő helyzet hozzáad egy picit a mentális erődhöz!