Borítókép: Introvertáltak útmutatója a futóklubokhoz

Introvertáltak útmutatója a futóklubokhoz

Forrás: getty images
Sokan gondolják úgy, hogy a futás magányos sport és az introvertált emberek számára ez igazi áldás és egyben remek kikapcsolódás.

Ettől függetlenül szuper élmény az, amikor elmész egy futóklubba is és rájössz, hogy valójában nem is érzed olyan rosszul magad. Ha te is azon gondolkozol intorvertált emberként, hogy elmész egy edzésre, fogadd meg ezeket a tanácsokat!

Válaszd ki a megfelelő edzőt!

Az edző meghatározza a csoport dinamikáját és légkörét, ezért egyáltalán nem mindegy, kit választasz. Olyan ember a legjobb, akinek a filozófiája a legközelebb áll a tiédhez és megbízol benne, nem félsz tőle tanácsot kérni.

Kezdd lassan!

Ha megtaláltad a tökéletes futóklubot, jó úton jársz. Azonban nem szabad azonnal belecsapnod a barátkeresésbe, mert úgy túl nyomulósnak fogsz tűnni. Beszélgess a többiekkel - ha máskor nem, a bemelegítés és nyújtás során. Később sokkal kényelmesebb lesz az egész helyzet és nyitottabbá válsz.

Csak pozitívan!

Ne félj drukkolni a többieknek, vagy bókolni a futótársaidnak! Ez szuper kezdőlökés, ráadásul cserébe biztos, hogy ők is bátorítani fognak majd téged, amikor rád kerül a sor!

Tarts ki!

Lehet, hogy az első néhány alkalommal nehezebb meggyőzni magadat arról, hogy valójában jó csoportban edzeni. Néha bizony erőltetni kell azt a komfortzónából való kilépést. Hidd el, utána nagyon büszke leszel magadra!

Sok sikert!

Ha mégis inkább egyedül futnál, próbáld ki a következő módszert!