Borítókép: Itt a teszt, amivel kiderítheted, neked futótested van-e

Itt a teszt, amivel kiderítheted, neked futótested van-e

Forrás: getty images
Tény, hogy az utóbbi időben elég sok változáson mentünk keresztül.

Míg az 1970-es években a vékony, szálkás emberekről egyből kitalálhatták, hogy futók voltak, a 90-es években bekövetkezett futóbumm hatására a döntés már nem ennyire egyszerű, hiszen azóta rengeteg különböző testalkatú futó is rajthoz állt már a maratonokon.

De pont ez a jó a futásban, hogy itt egyenlőek vagyunk. Attól, mert valakinek kicsit vastagabbak a lábai, vagy alacsonyabb, még ugyanúgy elképzelhető, hogy évente többször is lefutja a 42.2 kilométeres távot. A futók részben egyformák, hiszen ugyanaz a cél hajtja őket: hogy jobbak legyenek és teljesítsék a kitűzött céljukat egy olyan sportban, amit már-már megszállottan imádnak. És különböznek is, hiszen vannak köztük alacsonyak, magasak, soványak, túlsúlyosak, de ez így van rendjén. Mindegy, hogy valakinek X vagy inkább O alakú a lába, vane rajta néhány fölös kiló, vagy színtiszta izom, de cél közös, ez a lényeg!

Szeretnéd megtudni, hogy neked futótested van-e? Most könnyen kiderítheted! Ha a következő kérdések közül legalább egyre igennel felelsz, üdv a klubban!

1/ Szoktál futni.

2/ Úgy vigyázol a testedre, hogy mindig szem előtt tartod a futócéljaidat.

3/ Egy csomó új izmot feldeztél magadon, amiről korábban azt sem tudtad, hogy létezik.

4/ Szeretsz futni.

Na ugye, neked is futótested van! Ennyi a lényeg.

Olvasnál még a témában?