Borítókép: 11 film, ami feltölt motivációval a versenyszezon előtt

11 film, ami feltölt motivációval a versenyszezon előtt

Közeleg a felkészülési időszak - egyeseknél pedig már most is javában tombol.

Ilyenkor pedig előfordulhat, hogy idegesebb vagy a kelleténél, kételkedni kezdesz magadban, vagy elönt a szorongás.

Mit csinálj, ha a nyomasztó gondolatok rányomják a bélyegüket a napodra és az éjjeleidre is? A legjobb, ha az agyadra is edzel egy kicsit, a szorongás ugyanis gyakran akkor jelentkezik, amikor valami új dolgot próbálsz ki, amitől nem tudod, mit várhatsz. Ha pedig egyszer elkezdenek kavarogni a fejedben ezek a rossz gondolatok, könnyen elűzheted őket néhány inspiráló filmmel. Így 1-2 órára ki tudsz kapcsolódni és kevésbé koncentrálsz majd a negatívumokra. Emellett pedig az is előfordul, hogy megváltoztatják a gondolkodásodat és sokkal pozitívabb érzésekkel állsz majd a rajtvonalhoz!

Válassz a következő filmek közül:

1. Ultra

Simonyi Balázs filmjét nem kell bemutatni, mi is írtunk már róla többször. A Spartathlonba nyerhetsz betekintést öt futó történetén keresztül.

2. Mindent a győzelemért!

Az elszánt Rudy már gyerekként elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, belőle híres amerikai focista lesz! Remek film ez a kitartásról, igazi klasszikus a sportolók körében!

3. Rocky

Biztos, hogy legalább egyszer láttad már, de a versneyszezon előtt is érdemes újra nekifutni. Nincs motiválóbb rész, mint amikor a főszereplő felfut a lépcsőkön.

4. Tűzszekerek

Igazi klasszikus és nem csak a zenéje miatt. Igaz történetet dolgoz fel, melyben két futó áll a főszerepben, akik az 1924-es párizsi olimpián versenyeznek.

5. Korlátok nélkül

A híres amerikai futó, Steve Prefontaine életét bemutató drámából kiderül, mennyire igazak a róla szóló állítások, tényleg annyira erőszakos és nagyképű volt-e, mint ahogy azt sokan állítják. Az viszont biztos, hogy ő minden idők egyik legnagyobb amerikai hosszútávfutója.

6. Harc a másodpercekért

Egy újabb, Pre életét bemutató dráma, amelyben a híres futót Jared Leto alakítja.

7. Moana

Nem éppen illik ez az új, animációs film a fenti drámákhoz, viszont a Disney-fanoknak kötelező. Moana ugyanis keményen küzd a céljaiért és sikerül neki elérni a lehetetlent.

8. Terepfutás

Egy lecsúszott edzőnek folyamatosan költöznie kell, mivel nem tud megmaradni egy munkahelyén sem. Egy mexikói kisvárosban próbálnak szerencsét családjával, itt végre sikerül neki összeszedni egy szuper csapatot!

9. Forrest Gump

Egy újabb klasszikus film, aminben óriási szerepet kap a sport szeretete. Hiába láttad ezerszer, érdemes még a verseny előtt megnézned még egyszer.

10. Fuss a jövődért

Drew, egy középiskolás srác életében egyedül a sport lehet a kiút, ám sokáig nincs lehetősége a futásra. Szerencsére egy edző észreveszi a benne rejlő tehetséget!

11. Hosszú futásodra mindig számíthatunk

Egy 1969-es magyar film, mely Schirilla György útját mutatja be, aki egészen Moszkváig futott.

Te már hányat láttál ezek közül?

Kéne még egy kis motiváció?