Borítókép: Szorongással küzdesz? Ez egy újabb ok arra, hogy felhúzd a futócipőt!

Szorongással küzdesz? Ez egy újabb ok arra, hogy felhúzd a futócipőt!

Forrás: getty images
A túltömött naptár vagy bármilyen stresszes esemény hatására sokaknál előjön a szorongás. Ezek az érzések képesek ugyan javítani a teljesítményen, de más esetben inkább visszavetnek.
[/text][quote src=" " style=" " expiration-date=" "]“Az aggodalom, félelem természetes reakciók stresszhelyzetben. Ha viszont a tünetek megnehezítik a hétköznapi életedet, érdemes szakemberhez fordulni.” mondja dr. Shannon Crowley, sporttudományos szakember.[/quote][text]

Kutatások szerint a nők kétszer akkora eséllyel küzdenek szorongással, mint a férfiak, ez a szakértők szerint a hormonoknak, az agy kémiájának és a társadalmi elvárásoknak is köszönhető.

Minél hamarabb találsz megoldást a problémádra, annál hamarabb szabadulsz a kellemetlen tünetektől. Az egyik leghatékonyabb megoldás a szorongás kezelésére pedig az edzés.

“A rendszeres mozgás a szorongás legfőbb tüneteit képes csökkenteni. Ezek az alvászavarok, az ideges eredetű testi panaszok és a kognitív működés nehézségei.”
tette hozzá Crowley.

Azért számít ennyire jónak az edzés a szorongás kezelésében, mert segít levezetni a feszültséget és hatására boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetben, melyek megnyugtatnak.

A legjobb tehát, ha rendszeresen futsz és hetente legalább egyszer terepre is mész, a természetben töltött idő ugyani remek hatással van a hangulatodra. Jó megoldás, ha beiktatsz heti egy jógát is, ez szintén segít a feszültség levezetésében.

Olvasnál még a témában?