futás,futónadrág

Légyszi, ne cikizd azokat, akik nyáron sem futnak sortban!

Forrás: Gesina Kunkel/Unsplash
A múltkor láttam meg egy posztot, amiben egy futólány azt ecsetelte, hogy egyszerűen el sem bírja képzelni, ki lehet az a „hülye”, aki nyáron, a hőségben capriban fut, „hát nem sül meg?” Erről eszembe jutott, hogy néhányan mennyire nem értik, miért is nem visel sok nő rövidnadrágot a kánikulában sem...

Mert anno én is ilyen voltam. Pár éve már csak sortban vagyok hajlandó nyaranta futni, de korábban a legnagyobb hőségben is térdnadrágban edzettem, ráadásul főként feketében. Mindig kérdezgették, hogy nincs meleged? Miért nem veszel fel rövidnadrágot? Nem sülsz meg? Én meg mondtam, hogy dehogy, ezek a technikai cuccok tök jól elvezetik már az izzadtságot, meg nem melegítenek, jobb is mint a rövidnadrág. Pedig valójában az egész csak önbizalomhiányról szólt, hogy nem akartam a lábamat mutogatni futás (rengés) közben, meg azt se akartam, hogy a két combom összedörzsölődjön.

Persze, ilyenkor jönnek azok a tanácsok is, hogy „ne foglalkozz másokkal”... és a többi, de ha valaki belül nem érzi, hogy képes felvenni egy rövidnadrágot, akkor nem képes. Kívülről nézve tök egyszerűnek tűnik, de ha benne vagy, halál komolyan úgy gondolod, hogy elképzelhetetlen.

VISZONT ÉPP ELÉG ROSSZ AZ AZ ILLETŐNEK, HOGY NEM MER FELVENNI SORTOT, NE NEHEZÍTSD MEG AZ ÉLETÉT AZZAL, HOGY MÉG SZÓVÁ IS TESZED.

Aztán egyszer eljön a pillanat, amikor a sortfóbiás felpróbál egy rövidnadrágot, először a magányos futásokkor próbálgatja, amikor nem találkozhat össze senkivel, majd később felmeri venni közösségbe is, míg végül el nem jut odáig, hogy nem érdekli, mit gondolnak mások, jól érzi magát rövidben is, és úgy van vele, "ha valakinek nem tetszik, ne nézzen oda!", de idáig nem fog eljutni, ha folyton csesztetik, csak akkor, ha ő maga jön rá, hogy úgy kényelmesebb! Oké?