Fussatok együtt, maradjatok együtt!

Forrás: Földi Ádám
A sport összekovácsol, igaz ez a párkapcsolatokra is!

Pulay Szilvi aerobik prezenter és Gaál Attila erőnléti edző boldog házasságban élnek, mindketten a sportot választották hivatásuknak, de e mellett egy közös szenvedélynek is hódolnak: a futásnak.

A Runner’s World 2019-es harmadik lapszámában pedig futva mutatták be nekünk a legújabb trendeket - ha még nem láttad, ne hagyd ki - , most pedig elárulják, miért is szeretnek együtt futni!

„A futás magányos sport”
állítják sokan, holott néha nincs is jobb, mint a pároddal együtt szelni a kilométereket.
  • Az első ok a motiváció. Mert nem mindegy, hogy egymást húzzátok, vagy visszahúzzátok, ha egy nyűgösebb és fáradtabb estén felmerül a kérdés, hogy a mozgást, vagy a lustálkodást válasszátok-e. Együtt nem csak elindulni, de teljesíteni a tervezett távot is sokkal könnyebb.

  • Van, hogy a futás a közös idő. Ami ráadásul a kapcsolat szempontjából nem azért minőségi, mert hasznos és élvezetes dologgal töltitek, hanem mert kényelmes tempóban egymás mellett futva sok mindent meg tudtok beszélni és születhetnek új, közös ötletek és tervek.

  • Biztonságot ad. Ha nőként félsz a sötétben, vagy épp attól, hogy eltévedsz, nem kell aggódnod, ha párod veled van. Ráadásul, egy váratlanul bekövetkezett sérülnél, egy valaki biztosan azonnal a segítségedre lesz.
futás,futó nő
Forrás: Földi Ádám
Szilvi kimondottan szereti a nehezebb, intervall jellegű edzéseket.
  • A jól megérdemelt…. Ha a kilométereket együtt küzdöttétek le, miért ne osztoznátok a pihenésben is? Legyen szó forró fürdőről, frissítő masszázsról, vagy egy finom vacsoráról, együtt még jobban esik a jól megérdemelt lazulás.

  • Veszekedés helyett. A problémák elől elfutni együtt sem tudtok és nem is érdemes. Ám, ha békülni szeretnétek, vagy megbeszélni egy kínosabb, nehezebb témát, tartogassátok sportolás utánra, mert felfrissülve, felszabadultan, könnyebben dűlőre juthattok/célba érhettek.
futás,futó
Attila a futásban a kalandot keresi főként.
Kik ők?

Pulay Szilvi aerobik prezenter, edző, sportszervező. A futás kiskora óta az egyik hobbija, egyszerűen imádja szelni a kilométereket, legyen szó terepről, országútról, vagy épp körözésről a futópályán. Egyik "küldetése", hogy minél többekkel megszerettesse a futást, az edzést, ezért rendszeresen tart közösségi edzéseket is. Szerinte a futás nem csak kiváló alakformáló módszer, rengeteg pozitív hatása mellett, segít levezetni stresszt és jobb kedvre derít!

Gaàl Attila személyi és erőnléti edző, a Stability Workout fitnesz irányzat létrehozója. Egy edzès szerinte 2 szempontból nevezhető sikeresnek. Az első, hogy élményt nyújt. A második pedig, hogy hozzàsegit a sportàgunk, hobbi sportunkban való sikerhez és felkészít az életben lévő kihívások legyőzésére a lehető legtöbb színtèren (erő, állóképesség, koordináció, mozgás tanulás...) Ha ilyen a kiegészítő edzés, akkor a futàs könnyebben vàlik valóban élménnyé, és egyben sérülésmentessé. Így számára is nagy kaland minden egyes fèlmaraton és terepfutàs.