Borítókép: Fit.Love.Réka a Runner's World Run maratonra készül: Zsonglőrködés az idővel

Fit.Love.Réka a Runner's World Run maratonra készül: Zsonglőrködés az idővel

Forrás: getty images
Mindenkinek arra van ideje, amire akarja – mekkora közhely és mégis mennyit halljuk. Igaz a mondás, de persze a hétköznapokban nem is mindig annyira egyszerű kilogisztikázni az edzéseket munka, pasi, háztartás mellett.

Nagyon nehéz hét van mögöttem, rengeteg munkával, és épp ezért sikerként könyvelem el, hogy sikerült mind a négy edzéstávot lefutnom a héten (bár kicsit át kellett alakítanom az edzéstervet).

Ennek apropóján összeszedtem pár ötletet, amivel kicsit motiváltabb lehetsz, hogy beiktasd a futást a rohanós hétköznapokba:

Kelj korábban! – A reggeli futás felfrissít, egész napra energizál, és ha csak fél órával korábbra húzod az ébresztőt, már azzal is sokat tettél az egészségedért. A hajnali napfelkelte és madárcsicsergés pedig pluszban kárpótolhat a korai kelésért.

Fuss haza a munkából! – Rendszeresen szoktam úgy időzíteni az edzéseimet, hogy hazafelé futva megyek és így némi időt spórolok. A hátizsákba bepakolok egy száraz pulcsit, egy vékonyabb kabátot és egy kis vizet, aztán indulok.

Tűzz ki célokat! – Persze nem kell azonnal az UltraBalatonra gondolni, elég, ha saját magaddal szemben állítasz fokozatos, elérhető célkitűzéseket, legyen szó az első 5k-ról, az időd javításáról vagy akár a maratonról.

Gondold át a dolgaid! – Az egyik legjobb módja, hogy gondolkozz, a futás. Az előtted álló feladatok, vagy a magad mögött tudott nap tanulságainak átgondolására szuper ez az idő.

Repülj! – Szokták mondani, hogy a futás egyfajta legális kábítószer, aminek hála az agyunkban olyan anyagok szabadulnak fel, amiktől sokkal jobban fogjuk magunkat érezni.

Aludj jobban! – Kutatásokkal és vizsgálatokkal bizonyították, hogy akik rendszeres testmozgást végeznek, jobban tudnak aludni.

Fuss kutyával! – Persze nem minden fajta alkalmas arra, hogy tempós futás mellet kísérjen, de a sportosabb kutyusoddal klasszul összekötheted a kutyasétáltatást és a kocogást. Az enyém már félmaratonista. :)

Töltsd fel magad energiával! – Biztos nehezen hiszed el, hogy egy hosszú, nehéz nap után egy futás nem fáraszt le még jobban, de ennek pont az ellenkezője igaz: jobban feltölt energiával, mint egy délutáni szundítás.

Fuss társaságban! – Akár futótársakkal, akár egy biciklin kísérő baráttal jó kis hétvégi program lehet az edzésnap. Mozduljatok ki ismeretlen terepre, így kirándulás is lehet az edzés.

Te is szeretnél nevezni?