Borítókép: Ez történt, amikor minden futásom előtt meditáltam

Ez történt, amikor minden futásom előtt meditáltam

Forrás: getty images
Allie Burdick úgy döntött, szeretné kicsit nyugodtabbá tenni a futóedzéseit, ezért két héten keresztül minden nap 3 perc irányított meditációt végzett, mielőtt felhúzta volna a futócipőjét.
„Be kell vallanom, hogy az első héten semmi kedvem nem volt az egészhez. Elfoglalt anyukaként, egy 7 éves ikerpárral elég nehéz feladatnak bizonyult, pláne, hogy minden nap 5 órakor kelek. Egyáltalán nem gondoltam arra, hogy ezt meg tudom valósítani és be tudom iktatni a napirendembe.”
nyilatkozta

Persze pontosan ez volt az oka annak, hogy valahogy bepasszíroztam a meditációt a mindennapjaimba. Mint bármelyik mai futó, én is a neten kezdtem el keresgélni olyan applikációk közül, melyek segíthetnek a céljaim elérésében. Bár 3 perc nem tűnik hosszú időnek, úgy éreztem, hogy az irányított meditációt választom. A keresési eredmények száma szinte végtelen volt, a funkcionalitása miatt a Mindfulness appra esett a választásom: ez az alkalmazás ugyanis ingyenesen kínált rövid intervallumú programokat.

  • Először eléggé elvonta a figyelmem az angyali hang, aki azt mondta, engedjem szabadjára a gondolataimat és koncentráljak a légzésemre. Ahogy mentálisan végigvizsgáltam a testem és a légzésre koncentráltam, egyre jobban ellazultam. Mielőtt feltűnt volna, vége is lett a 3 percnek, én pedig többet akartam.

  • Az első hét után az edzéseim kezdete inkább a közepének tűnt, mivel tiszta fejjel léptem ki az ajtón, nyugodtan, ahelyett, hogy pánikolva rohantam volna ki, miközben azon agyalok, hány kilométert tudok aznap futni és mikorra érek a sok tennivalóm végére.

  • Az agyam lelassult, de a lábaim tartották a tempót.

  • Lassabban végeztem a futás utáni tusolással, a munkával, feladatokkal és még a gyerekeim között is úgy éreztem, nem pörgök annyira.

  • Minden 3 perces meditáció végén akkor térek vissza, amikor akarok. Annyira nyugtató. A légzésem figyelése pedig teljesen kikapcsol. Bármilyen dolgok is történjenek körülöttem, amint rájövök, hogy vihar készül, elkezdek mélyen lélegezni, ahogy az app tanított.

  • Nem mindig működik, de sokat segít abban, hogy kicsit nyugisabban éljem az életem.

Ezek a legjobb meditációs applikációk:

Mindfulness: olyan, mint egy meditációs segédlet, jelez, ha érdemes kicsit visszavenned és megállnod. Kiválaszthatod, hogy melyik nap mikor szeretnél meditálni, de a GPS-ed is összekötheted vele, hogy akkor figyelmeztessen, amikor egy bizonyos helyre jutsz.

Meditate: többféle zenére végezhetsz általa változatos intervallumú és akár levezetéshez is alkalmazható gyakorlatokat. Nagyon autentikus. A korábbi statisztikákat is könnyen visszanézheted és kiszámítja a meditáció átlagos idejét.

Stop, Breathe and Think: válassz 50 meditációs aktivitás közül az épp aktuális lelki állapotodhoz mérten és naponta kövesd a fejlődésd!