futás anyaként,anyák napja,adidas runners,Debreczeni Dóra

Anyák napi hangolódó - Debreczeni Dórával

Forrás: Debreczeni Dóra
Debreczeni Dóra, az Adidas Runners Budapest csapatkapitánya közel 2 éve, kisfia születése után kezdett rendszeresen futni.

A fő szempont az volt, hogy egy kicsit elmehessek egyedül kiszellőztetni a fejem. Azért választottam a futást, mert az otthonomból kilépve rögtön el tudtam indulni. A kezdetben 50-60 perces futások alatt a férjem volt a kisfiúnkkal. Amikor Zali halláskárosodása kiderült, akkor kezdtem mélyebben belemenni a futásba. Futás közben ki tudtam adni a fájdalmamat és az érzéseimet. Azóta persze minden rendeződött vele szerencsére, majd elkezdődött az Adidas Runners, és egy újabb korszakba léptem futóként. Túl vagyok a céloktól mentes, örömfutások korszakán. Lett egy profi edzőm, aki felügyeli az edzéseimet és felkészít a versenyekre.

futás anyaként,anyák napja,adidas runners,Debreczeni Dóra
Forrás: Debreczeni Dóra

Imádtam megélni az anyaságot és csak a szoptatás után (Zalán 18 hónapos volt) kezdtem el futni, sportolni. Előtte nem erőltettem, nem éreztem, hogy mennem kellene. Sokszor nem is az a nehéz, hogy megtaláljuk az időt a futásra, hanem sokkal inkább a fáradtság nehezíti a helyzetet.

Aki azt tervezi, hogy baba mellett fut, annak ajánlom a futóbabakocsis kocogást. Miközben alszik a baba, gondtalanul lehet sportolni, ha pedig van egy kis segítségük, akkor baba nélkül is lehet. Kezdetben több sétával, kevés kocogással, de idővel szépen bele lehet rázódni a futásba.