Borítókép: 8 mondat, amivel halálra fáraszthatsz egy futót

8 mondat, amivel halálra fáraszthatsz egy futót

Íme nyolc, sokszor hallott frázis, amivel a futók agyára lehet menni.


1. Na, milyen volt a verseny, nyertél?
Nem, nem nyertem, tekintve, hogy 8000 ember indult, csak a 4123-ik helyet tudtam megkaparintani. De nem is nyerni mentem. Nekem az egyéni csúcs is győzelem (vagy az is épp elég, hogy célba értem.)
2. Fúj, én utálok futni. Annyira unalmas.
Íme, miket csinálhatsz közben: zenét hallgathatsz, nézelődhetsz, csodálhatod a várost vagy a természetet, nézheted az előtted futók fenekét, beszélgethetsz a futótársaddal, elképzelheted, mit fogsz vacsorázni, átgondolhatod a legutóbbi párkapcsolati vitádat, kitalálhatsz egy új projektet. Unalmas? Inkább szórakoztató és produktív.
3. Ennyibe került a nevezés? Az nagyon drága!
Igen, ennyibe, és nem akarunk erről többet beszélni. De nézd meg, milyen szép érmet adtak!
4. A futás rosszat tesz a térdnek
Igen, ezt nagyon sokszor megkapjuk. És igen, van, hogy fáj a térdünk. A futótérdtől kezdve az ITBS-ig sokminden beüthet, igen. De kellő nyújtással, erősítéssel és habhengerezéssel ez elkerülhető. És hogy megéri-e? Nagyon is.
5. Hogy érted azt, hogy nem érsz rá szombat este?
Úgy, hogy haza kell mennem már délután, ennem kell egy tál tésztát, ki kell készítenem a futócuccomat, a rajtszámomat, a zseléimet, és az összes többi kelléket, majd korán ágyba bújnom, mert holnap reggel 9-kor rajtol a félmaraton.
6. Hogy bírsz olyan korán felkelni?
Néha nagyon nehezen! De amikor látom felkelni a Napot, ahogy ébred a város/a természet, az mindenért kárpótol ... és nagyon Instagram gyanús.
7. Ma is kell futnod?
Nem. Ma is akarok futni.
8. És ... hány maratont futottál már?
Nem tudom, sokat. Vagy egyet se. Vagy kettőt. Tök mindegy. Nem a maraton tesz futóvá, hanem a futás.