hétfő, motiváció,

7 tipp, hogy mostantól sokkal motiváltabb legyél minden hétfő reggel!

Forrás: Unsplash/ Peter Conlan
A hétvége valahogy mindig villámgyorsan eltelik, hétfő reggel pedig a szokottnál is nehezebben szánjuk rá magunkat, hogy beindítsuk a életet. Ám a megfelelő, pozitív hozzáállás és pár trükk sokat segít!

Már péntek délután tervezd meg a hétfődet

Utálod a hétfőket, mert úgy érzed, elárasztanak a tennivalók? Mostantól már péntek délután tervezd a hétfőidet! Először egy általános tennivalók listájának megírásával kezdj, majd rendeld hozzá az egyes feladatokat egy adott naphoz. Látni fogod, hogy a világ sokkal másképp néz ki, ha jól szervezett vagy.

Azonosítsd be a problémádat, és találd meg a megoldást!

Már hétvégén gyűlölöd a hétfőn a korai kelés miatt? Legyünk őszinték: mindez a pozitív hozzáállásról szól! Keresd meg, mi a legnagyobb bajod a hétindító nappal, mi zavar benne a legjobban, járd körbe a dolgot, és próbáld megoldani! De a pozitív dolgok is sokat segítenek: meditálj, hívd fel egy régen látott barátodat, olvass egy jó könyvet, készíts listát azokról, amikért hálás vagy... Csak a pozitív hozzáállás segít a hétfőkön!

Készítsd elő a hét eleji fogásokat!

A főzés csökkentheti a stresszt, így egy kis ételkészítés remek módja a vasárnap este eltöltésének. Gondold át, mi vár a rád a héten, tervezd meg, miket fogtok enni, azokhoz mit kell megvenni, és pár napra előre készíthetsz is egy főzeléket, egy jó levest, húsos fogást, vagy a másnap déli tartalmas salátádat. .

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

saláta, dobozolás
Forrás: Unsplash/S'well

A zene felpörget!

Nyafogás helyett indítsd a hetet zenével. Hidd el, a jó dallamok mindent megkönnyítenek, ezerszer jobban indul a hétfőd pár ütős nóta után!

Próbálj stresszmentes maradni!

Könnyű mondani, de próbáld meg! A legfontosabb, hogy ne induljon kaotikusan a reggel, szánj időt egy tartalmas, színes reggelire, a nyugodt pillanatokra. Ha ehhez kicsit előbb kell kelned, ám legyen, de hidd el, megéri! És egy jó tanács: hétfőn, mielőtt megnézed a céges leveleket, nézd át a pénteken írt to do-listádat, hogy tudatosítsd magadban, mik a legfőbb hétfői feladataid.

Köszönj meg minden egyes napot!

Hétfő, reggel 6 óra. Az ébresztőóra csörög, és minden olyan lehangoló...Ha arra ébredsz, hogy elég nehéz megtalálni a jót a hétindító napban, akkor nem árt kicsit tenni azért, hogy alakíts a gondolkodásmódodon. Az egyik dolog, amit tehetsz, hogy tíz dolgot írj le, amiért hálás vagy most. Kiderülhet, hogy ezer dolog van, amiért köszönetet mondhatsz, és leírva fogod látni, hogy hova érdemes összpontosítani az energiáidat.

Legyen a hétfő a kedvenc napod!

Ne csak próbáld túlélni a hét első napját, keress valamit, ami mosolyt csal az arcodra. Ez lehet egy különleges étel, amelyet otthon főzöl meg, kedvenc sorozat vagy online randi este a barátokkal. Próbálj 1-2 tényleg jó dolgot időzíteni erre a napra!

Hajrá!