futókapcsolat, futóedzés, futócipő, párkapcsolat,

7 nagyon komoly jel, ami igazolja, hogy elhivatott futóval jársz

Forrás: Getty Images
Az első randik után még lehet, hogy fel sem tűnik, sőt lehet, hogy már hónapok óta találkoztok, amikor szépen lassan előjönnek azok a bizonyos jelek!

...Amikből, te a nem futó barátnő vagy barát, sejtheted, hogy választottad bizony igen komoly kapcsolatban áll a futással.

1. Mindig túl sok a szennyes

Ha futóval kötöd össze az életedet, dupla mennyiségű mosásra számíthatsz, főleg ilyenkor az őszi, téli hónapok során. Ha csak heti 4-5 edzéssel számolsz, akkor is lesz plusz egy váltás ruházat az edzésnapokon, ami télen edzésenként akár 3 réteg felsőruházatot jelent. Jó persze, tudjuk, hogy a legfelső réteget olykor csak a radiátorra dobják, hogy a következő futásnál ismét magára ölthesse a darabot. A radiátoros ruhaszárítás egyébként nagyon jellemző a futók otthonában, ha nem azonnal indítják a mosógépet, a nyirkos, izzadt holmik előbb szárítás alá kerülnek, ám így viszont…

2. Elképesztő szagok uralkodnak olykor a futó otthonában

Jó ez persze szellőztethető, de igen lehangoló, amikor délután hazaértek egy meghitt estére számítva és a reggeli edzés ruhadarabjai még mindig állnak a melegítő egységen, miközben a csípős izzadtságszagot totál átvette a cuki kis garzon.

futóholmik, izzad futóruházat, izzadtság, szennyes, büdös,
Forrás: Getty Images

3. A hetet az edzésterv szerint tervezi

Bizony a legtöbb programot az határozza meg, hogy mikor, milyen edzés vár rá, sőt az is fontos(abb nálad) , hogy kivel. Hiába próbálsz szuper hétvégi kiruccanást tervezni, lehet, hogy választottad arca nem lesz oly derűs a hír hallatán, hogy neki valahol máshol kell lennie a megszokott edzéseket, edzőtársakat hátrahagyva. Mindig egyeztess vele előre, igen, még a meglepetésről is!

4. Gyanúsan gyorsan fogy a banán, amióta jár hozzád

Tapasztalni fogod, hogy a banán gyorsan fogyó „eszköz” vagyis élelem lesz. Mostantól soha nem fog megbarnulni az tuti! Futás előtt és futás után is kiváló snack a banán, hisz könnyen emészthető, gyors szénhidrát nyerhető belőle. Ne csodálkozz hát, ha volt-nincs…

5. Az hagyján, hogy sokat fut, de még futás után is a futás a téma

A futók számára ugyanis a futás utáni teendők, amik persze a futáshoz kapcsolódnak, ugyanolyan fontosak, mint maga a futás. Az edzés adatainak átböngészése, a futás során készült fotók feltöltése, az elismerő szavak, gratulációk begyűjtése és a futótársak edzéseinek követése mind nagyon fontosak és persze inspirálóak a következő futásokhoz! De, ami talán még nehezebben viselhető, hogy neked is végig kell hallgatnod, miért volt jó vagy rossz egy edzés vagy verseny!

6. A futócipők hiába kopnak, sohasem fogynak

A futó azaz ember, akinek hiába kopott el egy cipője, nagyon ritkán dobja ki, mert másra még jó lehet. De idővel olyan sok másra még jó lehet futócipőt halmoz fel, hogy talán élete végéig elég sétálni, szemetet kivinni, focizni a haverokkal, kutyát sétáltatni, stb. Arról nem beszélve, hogy mindegyik futócipőnek története van. Emlékezetes versenyeket, egyéni csúcsokat, mesés flow-ban telt edzéseket rejtenek. Hogyan is lehetne őket egyszerűen kikukázni?! Szóval fogadd el, hogy érzésre olyan lesz választottad kis birodalma – ha komolyan összekötitek az életeteket, akkor a közös birodalmatok, mintha 20 szobatársatok lenne még kettőtökön kívül.

futócipő, edzőcipő,
Forrás: Getty Images

7. Utazások, vakációk csakis versenycéllal!

Hiába találsz szuper akciós repülőjegyet Egyiptomba, ha ott éppen nincs valamilyen vonzó futóverseny, de például ez esős, hűvös Dublinban (szintén akciós utazási lehetőséggel) pont van egy szuper városi félmaraton, akkor bizony buktad a csodás tengerparti vakációt. A futók szeretnek különleges helyszíneken futni és különleges futó ereklyéket begyűjteni és nem, sajnos nem elég, ha egy marék tengerparti homok üti a markát, pár csigaházzal és kagylóval néhány mezítlábas tengerparti futás kísértében.

Runner's World Fuss Sérülésmentesen magazin

Runner's World Fuss Sérülésmentesen magazin

 

 

1495 Ft

1995 Ft