Borítókép: 5 mentális stratégia futóknak

5 mentális stratégia futóknak

Forrás: Europress
Akár edzésről, akár versenyről van szó, az agyadnak épp olyan fontos szerepe van a megfelelő eredmény elérésében, mint a lábaidnak. Pallérozd az elméd, hogy a sportban is ügyesebbé válj!

5 módszer, hogy az agyad akkor is működjön, amikor a lábaid feladnák:

1. Tűzz ki rövidtávú célokat

Akár verseny során is működik a trükk, hiszen bizonyított tény, hogy ha például egy közelebbi fára koncentrálsz, az elvonja a figyelmed a nehézségekről. Szúrj ki magadnak egy táblát, fát, vagy oszlopot és amint elhagyod, keress egy újabb tárgyat. Így meg se kottyan az emelkedő.

2. Ha szükséges, változtass a céljaidon

Nem minden futás lesz életed legjobbja és nem mindig haladsz a tervek szerint. Ha valami nem jön össze, ne lombozódj le, csak variáld át a célod.

3. A negatív gondolataid semlegesítsd pozitívakkal

Amikor úgy érzed, nem bírod tovább, küzdj meg a gondolattal. Gondolj arra, hogy sikerülni fog, képes vagy rá. Csak pozitívan!

4. Játssz!

Ha mindig csak az jár a fejedben, hogy éppen melyik kilométernél jársz és mid fáj, gyorsan felforr az agyvized. Inkább számolj visszafelé 100-tól, vagy játssz valamilyen szójátékot. A zene is jó megoldás arra, hogy eltereld a gondolataid.

5. Vizualizáld a győzelmed

Amikor elfáradsz, gondolj az előző verseny végére, amikor átfutottál a célvonalon. Képzeld el, mit éreztél akkor, mennyire örültél.