Borítókép: 5 lépés az idei versenynaptárad összeállításához

5 lépés az idei versenynaptárad összeállításához

Forrás: europress
Még nem késő összedobni!

Egyetlen tanácsunk viszont már az elején van: legyél óvatos! Ha jártál úgy, hogy nagyon szerettél volna eljutni egy versenyre, de későn kapcsoltál, akkor mindenképp érdemes időt szánnod a naptár összeírására.

Első lépés: célmeghatározás

Gondold át, miket szeretnél idén elérni és milyen távú versenyeken indulnál.

Második lépés: pénzügyek

Mennyit költenél a versenyekre? Minél nagyobb a verseny, annál drágább a nevezés, ehhez pedig még az utazás költségei is hozzájönnek. Spórolhatsz, ha ismerősöknél maradsz és nem költesz szállásra és akár többen összefogtok, úgy mentek kocsival.

Harmadik lépés: a méret a lényeg

Érdemes eldöntened, hogy mekkora versenyen indulnál. Minél nagyobb a verseny, annál több időt, pénzt és tervezést igényel, viszont ha teljesíted, biztos, hogy hatalmas élményben lesz részed. A kisebb versenyekhez viszont kevesebb utánajárás is elég lehet.

Negyedik lépés: dönts okosan

Ha a célod a maraton lefutása, érdemes 1-2 hónappal előtte félmaratonon is indulnod. Ha a célod a gyorsabb félmaraton, kisebb 5K-s versenyekken készülhetsz fel rá.

Ötödik lépés: töltsd ki a naptárad

Mindent összegezve látni fogod, mennyi versenyen indulnál, az időpontokat viszont igyekezz szétszórni a naptáradban, főleg, ha hosszabb távokról van szó.