Lékai-Kiss Ramóna,futás

Lékai-Kiss Ramóna: A futópados futásra esküszöm, engem az kapcsol ki igazán!

Forrás: Lékai-Kiss Ramóna
Sportoló férj, egyéves gyerek, sok munka és fotózások – a színésznő állandóan pörög, egy ideje pedig már a sport is helyet kapott az életében. Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért a futópados futás áll hozzá közel, és hogy hogy lehet 1 évvel a szülés után abszolút csúcsformában.

Gyermekkorodban sokat sportoltál?

Veszprémben sport tagozatos általános iskolába jártam, heti 5 tornaóra volt, minden sportba belekóstoltunk. Nekem a csapatsportok, és leginkább a röplabda lett a kedvencem, hét évig versenyszerűen röplabdáztam. Később azonban rájöttem, hogy ha csak nem élsportoló az ember, a csapatsportok űzését a „felnőtt életben” nem egyszerű megoldani. Átálltam az egyéni futásokra, ám munka és egyéb dolgok miatt ezek is elmaradoztak…

Mikor kezdtél újra edzeni?

2020-ban megfogadtam, ha törik, ha szakad, kell a mozgás. Egy éves lesz a kisfiam, ideje visszaállítani a rendszeres sportot az életembe. Januárban elkezdtem személyi edzőhöz járni, heti 3 alkalommal edzünk, erősítek, kardiózok, futok.

Szeretsz futni?

Szerintem a futás egy nagyon alattomos, viszont mellette nagyon hálás mozgásforma. Az én testalkatomnak például nem lenne jó csak a futás, így muszály vagyok erősítő edzésekkel kombinálni. És ha már futok, én a futópadot szeretem a legjobban: ez az, ami teljesen kikapcsol, közben egyáltalán nem kell gondolkoznom, hova lépek… Nekem ez a mozgás okozza a teljes megnyugvást.

A futóversenyekkel hogy állsz?

5-6K-t futok, és az a célom, hogy ez a táv egészségesen épüljön be az életembe. Bár sosem mondd, hogy soha, nem hinném, hogy valaha maratont vagy félmaratont fogok futni. Én maradok a hobbifutásnál!

Lékai-Kiss Ramóna,futás
Forrás: Lékai-Kiss Ramóna

A karatén óta hogyan és mennyit edzetek otthon?

Igyekszem amikor csak lehet, mozogni. Jógázom, szobabiciklizem, a férjemtől (Lékai Máté kézilabdás – a szerk.) lesek el gyakorlatokat. Emellett az Adidas Runners is hatalmas segítség: napi 2 online edzésük van, a jógától az erősítésekig mindent megtalálni náluk, így aki akar, annak bőven van lehetősége edzeni. Ez az online edzés szerintem most óriási segítség mindenkinek!

Az étkezéssel hogy állsz?

Bármit lehet, csak mértékkel – én ennek a híve vagyok. Próbálom az étkezést és a sportot úgy alakítani, hogy ne lemondásokkal járjon az élet, hanem jófajta kompromisszumokkal.

Hogy viseled ezt a mostani helyzetet?

Egyelőre egészen jól. Ez még eltart egy ideig, az biztos, ezért igyekszem az energiáimat tartalékolni, hogy jó ideig kitartson. Néha elfáradunk, de igyekszünk!