Borítókép: Stroke után négy hónappal futott félmaratont a nő, aki nem ismer lehetetlent

Stroke után négy hónappal futott félmaratont a nő, aki nem ismer lehetetlent

Forrás: Instagram
A motorikus funkciók 65%-át jósolták neki az orvosok, de ő másképp gondolta.
2013-ban, karácsony előtt három nappal történt a dolog. Mikor megszólalt az ébresztőórám, egyből elárasztottak a stresszes gondolatok, majd meglepve konstatáltam, hogy nem tudom felemelni a jobb karomat. A jobb lábamon állni nem tudtam, majd a tükörbe néztem, és az arcom jobb oldala sem tűnt normálisnak.

Laura Pugh-nak nem voltak komoly egészségügyi problémái, csupán a vérnyomása volt egy kissé magas. Év végére azonban a mozgáshiány, a stressz és az alváshiány megtette hatását, a 38 éves nő stroke-ot kapott. Az orvosok szerint szerencséje volt, hogy életben maradt, szervezet jobb oldala szinte teljes mértékben lebénult.

Az orvosom azt mondta, ha szerencsém van, és kőkeményen dolgozom, visszanyerhetem a motorikus funkciók 65%-át. Nekem nem igazán tetszett ez a szám, a férjemnek már aznap megmondtam, hogy lefutom a Nike Félmaratont, ha át kell vonszolnom magam a célvonalon, akkor is.

A stroke utáni napokban még nem tudott segítség nélkül felállni a fotelből, de egy hét után már ment neki a dolog. Két héttel később már járni is tudott önállóan, de minden lépés nagyon kimerítő volt számára. Négy hónappal később rajthoz állt a félmaratonon, az első pár kilométert le is futotta, majd besétált a célba. 2014-ben teljesítette a Paris Marathont is, azóta pedig a stroke veszélyeire hívja fel a figyelmet nagykövetként.