lakás, kecskemét,

Lakásvásárlás Kecskeméten: megéri-e vidékre költözni?

A koronavírus-járvány sok mindenre rámutatott. Az egyik legfontosabb hozadék az volt, hogy a modern, városi életforma rengeteg kockázatot rejt magában: a zsúfolt terek igenis megviselik az egészséget. Ebben a helyzetben sokan megfontolták, hogy vidékre költözzenek-e. Lássuk, mi a helyzet, ha a zsúfolt főváros helyett egy barátságosabb, vidéki nagyvárost választunk, és kecskeméti lakásvásárlásra adjuk a fejünket?

Vidéki ingatlan - mikor éri meg?

Vidéken az árak még mindig alacsonyabban járnak, mint a főváros és az agglomeráció nagy részén. Természetesen lehet találni drága lakást az ország bármelyik szegletében: a soproni albérlet- és lakásárak például közel járnak a fővárosihoz, de az utóbbi időben például Tatabánya is kezd a felkapottabb települések közé tartozni.

A legnagyobb vonzerőt általában a jó körülmények és a munkalehetőségek közlesége jelenti. Sokan még mindig úgy gondolják, ez egyedül a fővárosban lehetséges. Szerencsére azonban egyre több vidéki nagyvárosban is javulnak a lehetőségek. Ugyanakkor leginkább csak arra kell figyelni, hogy a kiválasztott fészek valóban megfeleljen az igényeinknek.

Mire érdemes még figyelni?

  • Vannak-e munkalehetőségek a közelben, és ha igen, milyenek?
  • Tovább tudjuk-e képezni magunkat? Vannak-e a közelben felsőoktatási intézmények és más központok?
  • Megoldható, hogy ingázzunk, esetleg pár napot a fővárosban töltsünk? Mennyire bonyolult a tömegközlekedés?

Ha ezek után megfelelő ár-érték arányú ingatlant találtunk, szerencsére nem kell sokat gondolkozni: ha a lehetőségek adottak, biztosan jól választunk.

Példa az életből: Kecskemét

A feltörekvő vidéki nagyvárosok között előkelő helyet foglal el Kecskemét. A város nagyon gyors ütemben fejlődik, sok üzem nyílt itt az elmúlt évtizedekben. Nem csak oktatási intézményei híresek messze földön, de természetesen a turizmusból is kiveszi a város a részét. Rengeteg itt a fesztivál és a művészeti bemutató.

A kecskeméti ingatlanvásárlás nagyobb befektetést igényel, mintha mondjuk valamilyen kisebb településen, Ágasegyházán vagy Kerekegyházán próbálkoznánk. Ennek ellenére az általunk vizsgált Ingatlannet.hu oldalon már 15 millió forintért is találtunk beköltözhető állapotú, családnak is megfelelő lakást.

A környéken gyárak és a nyomukban szépen fejlődő szolgáltatói szektor is számos munkalehetőséget kínál. Az oktatási intézmények világhírűek, és a kulturális élet is számos szakembert vonz.

A turizmus évről-évre egyre több embert csal a városba, így akár a rövid- és középtávú lakáskiadásnak is van jövője. A befektetési céllal vásárlók sem járnak rosszabbul, mint akik drágább, de budapesti ingatlant választanak.

A kecskeméti lakásvásárlás tehát jó üzlet. A home office munkavégzés tovább tágítja a lehetőségeket. A jó levegő, a tágas belváros és a kulturális élet pezsgése bárkit elvarázsol.