Borítókép: 3 mód, ahogyan környezettudatosabb lehetsz a futásaid alatt

3 mód, ahogyan környezettudatosabb lehetsz a futásaid alatt

Forrás: Getty Images
Ha fontos számodra a környezeted, ezeket tartsd be!

Nem csak átlagemberként, de futóként is sokat tehetsz a környezetedért. El is áruljuk, hogyan!

  • Az egyik, ha olyan ruhákat és cipőket viselsz, amelyek újrahasznosított anyagokból készülnek, és nem csak kiváló technikai felszerelések, de a bolygónak is jót teszel a viselésükkel! Ilyen termékeket itt mutattuk be:
  • Városi versenyen elképesztő mennyiségű műanyagpohár kerül a földre. Egyrészt, bár tudjuk, hogy PB-döntésnél minden másodperc számít, igyekezz a szemeteszsákba dobni a poharadat. Minimális időt ugyan veszítesz vele, de közben mégsem te leszel az a nemtörődöm ember, aki csak úgy elhajítja a poharát. Másrészt, ha hard környezetvédő vagy, inkább érezz kulaccsal a versenyekre, ahogyan a terepfutóversenyeken is szokás. Így nem használsz fölösleges poharat sem!

  • Ha pedig már szemét: próbáld ki a ploggingot! Időközönként tarts szemétszedő futásokat. Olyankor legyen nálad gumikesztyű, és amikor meglátsz egy szemetet, szedd fel, dobd ki, és azután fuss tovább. Persze, az sem jó ha a pluzskontrollos vagy résztávos edzéseidet, ezzel borítod fel, de heti egyszer akár lehet ez az egyik tréninged!