klímaváltozás,környezetvédelem,futás,terepfutás

Nem szabad tovább várni! Te is tehetsz futóként a klímaváltozás ellen

Forrás: getty images
Mert ez tényleg a közös érdekünk!

Kiadónk és így a Runner’s World is csatlakozott a Covering Climate Now nemzetközi klímavédelmi kampányhoz. Ennek lényege, hogy több mint 250 hírportál fogott össze világszerte, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy tudatosabb életmóddal és egy kis odafigyeléssel mennyit tehetünk a bolygónkért.

Futóként számodra is adottak a lehetőségek, amelyekkel egy picit hozzájárulhatsz a klímaválság elleni harchoz. Hogyan? Íme három apróság:

1/ Egyre több futóverseny szervezői figyelnek oda arra, hogy a rendezvény végeztével a lehető legkevesebb szemét keletkezzen. A hazai terepfutóversenyek élen járnak ebben, hiszen kulacs vagy többször használatos pohár nélkül el sem indulhatsz, így tulajdonképpen egy darab műanyagpohárra sincs szükség. Múlt héten az NN Ultrabalaton szervezői jelentették be, hogy nem lesz náluk több nyomtatott programfüzet, műanyatányér- és pohár. Igyekezz olyan versenyeken indulni, amelyek figyelnek a környezettudatosságra, a hagyományos versenyeken pedig szintén vigyél magaddal saját poharat/kulacsot.

pohár,hordozható pohár
Ezt a poharat mindig magadnál tarthatod, mert picire össze lehet gyűrni. Kalejni/Decathlon - 1490 ft

2/ A márkák egy része arra is figyel, hogy a termékeit újrahasznosított műanyagból készítse, ezzel csökkentve az óceánokban felgyülemlett szemetet. Az adidas régóta éllovasa az ügynek, hiszen a Parley kollekció darabjai is az óceánokból összeszedett műanyagból készülnek.

parley,adidas parley
Nem csak környezettudatos, de csodaszép is az adidas Parley futócipő.

3/ Az egészséges táplálkozás egy sportoló életében fontos szempont, de ezzel kéz a kézben járhat az is, hogy ne csak a saját testedet, hanem a Földet is támogasd az étrendeddel. Minél több etikus forrásból származó, hazai terméket vásárolj. Részesítsd előnyben a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, került az előre csomagolt készételeket, és igyekezz a megvásárolt élelmiszerek legnagyobb százalékát hasznosítsd!

Ezek az apró változtatások nem követelnek nagy erőfeszíteseket, csupán egy kis odafigyelést!