Borítókép: Kiút a sötétségből: LED szalag

Kiút a sötétségből: LED szalag

Forrás: bestmarkt
Sok esetben szüksége lenne megfelelő világításra, azonban a hely szűke vagy a helyiség és a bútorok kialakítása miatt nehezen lehetne felszerelni a lámpatesttel rendelkező fényforrásokat. Mégis esztétikusan és hatékonyan szeretne fényt biztosítani. Ebben az esetben jelenthet megoldást a LED szalag, mely amellett, hogy olyan helyekre is telepíthető, mely más lámpáknál nem kivitelezhető, egyenletes fénysugárzásának köszönhetően a legpraktikusabb megoldást jelentheti a piacon.

A BestMarktnál kapható LED szalag karácsonyi dekorációs fényként is szolgálhat az ünnepek alkalmával, meghitté és családiassá varázsolva a légkört. Mivel különböző színek és világítási intenzitások közül is válogathat az ember, ezért sosem lesz unalmas dísze a lakásnak, hangulathoz, ünnephez és napszakhoz mérten könnyedén változtatható.

Milyen előnyökkel jár a LED szalag használata?

A szalagokat szinte minden felületre fel lehet telepíteni, melyhez különleges szakértelemre sincs szükség. Nem minden esetben cél a helyiség teljes bevilágítása, sokszor a fő fényforrás kiegészítéseként szolgálhat vagy csak hangulat világításként funkcionálhat. Üzemeltetése költséghatékony, mindemellett élettartama is sokkal nagyobb a hagyományos lámpákkal szemben. Strapabíró, és sokáig a lakás kiegészítője lehet.

Azonban ahhoz, hogy sokáig élvezze a LED szalag nyújtotta előnyöket, érdemes tájékozódni vásárlás előtt, és a minőségi darabokat beszerezni. A szoba jellegétől függően különböző színek és színhőmérsékletek közül válogathat, így a LED szalag több tekintetben is megoldást jelenthet. Amint azt az előzőekben is említettem, nincs szükség nagy szakértelemre a szalag felragasztásához, mivel könnyen vágható és akár össze is forrasztható, így nincs esély a hibázásra.

LED szalag összekötők szerepe

Az előzőekben említett folyamathoz a LED szalag összekötő is segítségére lehet, mivel ez az a műanyagból készült csatlakozó elem, amely könnyedén a szalagra pattintható annak érdekében, hogy az elvágott szalagot kiegészítse vagy megtoldja még pár centiméterrel. Kontakthiba elkerülése végett ragasztót is érdemes használni a rögzítéshez. A felhasználása során arra kiemelkedően nagy figyelmet kell fordítani, hogy ne a forrasztási ponton helyezze fel az összekötőt, mivel azon a ponton sokkal vastagabb a szalag, így az elem nem lesz képes hatékonyan összefogni a szalagot.

Nem csak rögzítésre kiválóak az összekötők, hanem egybefüggő hosszabb részeket és egyedi formákat is létre lehet hozni segítségükkel. Az egybefüggő szalag esetében sokkal egyszerűbben rá lehet találni a hiba forrására anélkül, hogy szét kellene szerelni a rendszert. Mindemellett elágazásokat is létrehozhat, legyen az L, T vagy X alakzat.

Amennyiben ön is szeretné feldobni lakása világítását, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathat.