terepfutas uth verseny kezdok elsoverseny

Osztály vigyázz! - felsorakozik az UTH elsős évfolyama

Első alkalommal rajthoz állni egy futóversenyen mindig különleges és maradandó emlék. Első alkalommal rajthoz állni Magyarország legnagyobb terepfutó versenyén pedig még különlegesebb.

Az első futóverseny, pláne az első terepfutóverseny, a végeredménytől és a verseny kimenetelétől függetlenül garantáltan örökké emlékezetes élmény marad egy olyan amatőr futó életében, aki még csak most ismerkedik a terepfutás szépségeivel. Magyarországon, a domborzati adottságainak köszönhetően bőven akad izgalmas kihívás, ám ha csak a nevezők számát és a hangulatot nézzük, akkor minden kétséget kizáróan a haza terepfutó versenyek "leg"-je a 2015. óta, a Pilisben, és a Visegrádi-hegységben lévő Salomon Ultra-Trail Hungary.

Forrás: Terepfutas.hu

Az UTH két szempontból is különleges verseny, egyrészt a verseny dátuma fix, de mégis változó, tekintve, hogy mindig Pünkösd hétvégéjén kerül megrendezésre, másrészt a befutók alatt garantált az örömünnep, hiszen a népszerű kisváros a hosszú hétvége alatt még inkább megtelik élettel, így szurkolók, és turisták ezrei éljeneznek minden futó célba érkezésekor.

A felkészülés egy ilyen komoly megmérettetésre komoly elszántságot, fegyelmezett edzésmunkát, és kitartó szorgalmat kíván, amit talán azok a sportolók tudnak legjobban, akik életük első UTH-jukra készülnek. Arról pedig, hogy mit is jelent számukra részt venni Magyarország legnagyobb terepfutó versenyén, meséljenek ők maguk. A Salomon Ultra-Trail Hungary 2023. évi elsőévesei. Az osztályfőnök Csányi Csanya.