Borítókép: Milyen gyakran cseréld a sportmelltartódat, kompressziós száradat és a többit?

Milyen gyakran cseréld a sportmelltartódat, kompressziós száradat és a többit?

Forrás: Getty Images
Neked sem egyértelmű a dolog?

Futócipő

Sok mindentől függ, hogy milyen talajon futsz, mennyit és milyen gyakran, de ha belövöd, hogy kb. 800km-ként lecseréled, azzal nagyon nem lőhetsz mellé. Persze, a legjobb, ha egyszerre több cipőd van, és cserélgeted, és akkor tovább ki is tartanak! Egyébként érezni is, ha már elfutottál egy cipellőt, és már nem az igazi benne a csillapítás, de ne várd meg, hogy lesérülj. Ha pedig egy cipőnek vége, még nem kell kidobni, használhatod a konditerembe, vagy kirándulásokhoz!

Sportmelltartó

Akkor dobd ki, ha felemelkedik, amikor megemeled a karod, vagy elpattan itt-ott. Általában egy évig tart egy, ha csak 2-3-at cserélgetsz, de sok mindentől függ: hetente hányszor használod, és milyen gyakran mosod? 5-6 darab állandó váltogatása mellett másfél év nagyjából az élettartama.

Kompressziós szár

Nagyjából fél - egy év az élettartama, de könnyen megállapítható: ha már nem olyan szoros, és könnyen felcsusszan, akkor már nem fejti ki a hatását. Szóval divatolásból hordhatod, de a funkcióját tekintve fölösleges.

Szoros trikó

Nagyon változó, mert fél évtől akár 5+ évig is terjedhet az élettartama. A bojhosodás nem jelent bajt, attól még nyugodtan viselheted, de egy idő után már nem lehet alaposan kimosni, és megragadnak benne a baktériumok. Ha mosás után is furcsa szagot érzel rajta, inkább dobd ki, akkor is ha külsőleg még bírná!