futócipő,sportcipő,cipők kezdőknek

Cipőajánló teljesen kezdőknek

Forrás: Getty Images
A kezdő futók leggyakoribb hibája, hogy hajlamosak sima – szekrény aljáról előszedett - sportcipőben kocogni, mondván, hogy erre a rövid kocogásra felesleges még egy pár cipőt vásárolni. A nem megfelelő cipő gyakorta sérüléshez vezet, és a futóélmény is teljesen más egy kényelmetlen darabban.

Természetesen, ameddig nem vagy benne biztos, hogy a futás a te sportod, és csak ismerkedsz vele, nem feltétlenül kell a legdrágább cipők között nézelődnöd, de azért az sem megoldás, ha az ezeréves teremcipődben vagy magas szárú tornacipődben indulsz útnak (viccesen hangzik, de nem egyszer láttunk már ilyet)!

Az olcsóbb verziókat tényleg csak könnyű kocogásra ajánljuk. Mivel most nem tudunk szakboltokat felkeresni, és szakember tanácsát kérni a célzott választásban, kezdjünk egy egyszerű, de kimondottan futásra ajánlott cipővel. Komolyabb modellt azért nem érdemes vásárolni, mert ahhoz, hogy megtaláld a lábfejedre tökéletesen illeszkedő, kényelmes darabot, ahhoz az szükséges, hogy több típust is felpróbálj. Ez most még várat magára, addig se költs feleslegesen!

Később pedig ha úgy érzed, hogy ez már nem csak egy rövid románc a futással, ruházz be egy komolyabb darabba, amivel a félmaratoni, maratoni vagy akár komolyabb távokat is becélozhatod!

ADDIG IS: