futás, futóedző,

8 jel, hogy tényleg nagyon kéne már egy futóedző

Forrás: Unsplash/Gabin Vallet
Ha úgy érzed, ideje szintet lépni a futásban, de sok dologban nem vagy biztos, akkor ideje elgondolkodni azon, hogy felkeress egy futóedzőt. 8 érvünk is van amellett, hogy ezt tényleg érdemes meglépni!

1. Jól felrázza az edzéseidet!

Ha mindig ugyanazt csinálod, ám mindig más eredményt vársz, az előbb-utóbb kiakasztja az embert. A futóedző viszont újra strukturálja az edzéseket, ezzel szórakoztatóvá, izgalmassá teszi őket. Plusz az edzés ütemtervének felpörgetése borítékolhatóan teljesítményjavulást idéz elő!

2. Jobban látod magad előtt a célt

Néha te is úgy érzed, csak futsz, futsz a mókuskerékben, és azt sem tudod, hova, miért? Az edzők segíthetnek abban, hogy jobban lásd az összképet, és hogy minden egyes futós nap hogyan is járul hozzá ehhez.

futás, futni,
Forrás: Unsplash/ Rinke Dohmen

3. Motivál

Már nem izgat, hogy felkelsz -e futni a reggeli ébresztőre, nem villanyoz fel, ha egy új futógélt próbálsz ki, és az új futócipő sem ad szárnyakat? A futóedző a stagnáló edzéstervtől eltérő perspektívát nyújthat, és újjáélesztheti a futás iránti motivációt.

4. Szórakoztatóvá teszi az edzést

Néha, amikor elég elfoglalt vagy, te is úgy érzed, csak arra vágysz, hogy a napi edzést is kipipáld végre a listádon? A futóedző pont arra nagyon jó, hogy RÁD szabja az edzést, a te időbeosztásodhoz, életstílusodhoz, és miatta nem lesz a futás a kötelező valami, amihez az égvilágon semmi kedved!

5. Segít felfedezni az ismeretlent

Ha most regisztráltál egy olyan távra, ami hosszabb, mint bármelyik eddig megtett távolság, akkor érdemes egy edzőtől segítséget kérni. Ő ugyanis a legjobb abban, hogy a talán kissé még félelmetes célt kisebb napi és heti feladatokra bontsa.

6. Van kinek elszámolni a futásaiddal

Még a legmotiváltabb futók is profitálhatnak abból, ha elszámoltathatók egy futóedző előtt. Az elszámoltathatóság segíthet abban, hogy igazán odatedd magad az edzéseken, hogy legyűrj egy hosszabb távot, és biztosíthatja, hogy könnyebben betartsd a pihenőnapokat!

Runner’s World melléklet 2017 Hogyan lépj szintet a futásban 67 tipp 16 oldalon a bemelegítéstől a teljesítményfokozásig (digitális verzió)

Runner’s World melléklet 2017 Hogyan lépj szintet a futásban 67 tipp 16 oldalon a bemelegítéstől a teljesítményfokozásig (digitális verzió)

 

395 Ft

7. Segít az újabb sérülések ellen

Egy ideje megsérültél, és lassan ismét belevágnál az edzésbe? A futóedző tanácsokat és útmutatásokat ad ahhoz, hogyan kezdj bele újra az edzésbe, miközben minimalizálja az újbóli sérülés kockázatát.

8. Túledzés esetén is hasznos

Mi az a pihenőnap? Lehet, hogy neked nem kell segítség a motiváció megőrzéséhez és ahhoz, hogy elindulj futni - de ahhoz pont kéne, hogy tartsd be a pihenőnapokat a megfelelő regeneráció érdekében!