kezdő futók, edzésterv kezdőknek, futás ősszel

4 hetes edzésterv teljesen kezdő futók számára

Forrás: Chanan Greenblatt / Unsplash
Teljesen kezdő vagy és nem tudod, hogyan vágj bele a futásba? Íme egy 4 hetes edzésterv, amit, ha betartasz, tuti nem vállalsz túl sokat, de a végére érezni fogod, hogy ideje továbblépni.

Látható, hogy folyamatosan nő a futókedv itthon, de a trend világszerte megfigyelhető. Annál is inkább érdekes a jelenség, mert az évnek ebben az időszakában inkább ritkul a futók száma, semmint nő. Most azonban nem igen van más lehetősége azoknak sem, akik ez idő tájt, már teremben edzenének.

Láthatósági mellény

Láthatósági mellény

Láthatósági fényvisszaverő mellény Modern pántos fényvisszaverő mellény állítható méretben Alkalmas motorosoknak, futóknak is a jobb láthatóság érdekében Könnyen tisztítható, mosható Méret: Derék: 70-98cm Hossza: 38-50cm Pánt: 1*1.5m, 2*1.23m

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

1990 Ft

Ha te is azok közé tartozol, akik most kezdik el a futást, annyit mindenképpen javaslunk, hogy óvatosan kezdj és tartsd be a fokozatosságot. Az alábbi edzésterv segítségével ezt a két dolgot biztosan nem véted el. A heti öt napra tervezett program futóedzései időtartam alapúak és nem távokban mértek, ami azért segítség, mert így sem órára, sem egyéb applikációra nem lesz szükséged ahhoz, hogy megtedd az első lépéseket.

kezdő futók, edzésterv, futás ősszel
Forrás: Tomasz Woźniak / Unsplash

A futások és keresztedzések rövidek, nem megterhelőek. A keresztedzés egy erősítő gyakorlatsor, amihez nem lesz szükséged semmilyen eszközre egy tornaszőnyegen kívül.

A 10 perces keresztedzés a következőket tartalmazza: 1 perc plank, 2 perc oldalsó plank (mindkét oldalon 1 perc), 2 perc guggolás, 2 perc kitörés (1 perc mindkét oldalon), 2 perc vádliemelés; 1 perc fekvőtámasz (ha a klasszikus nehéz kezdetben, válaszd a könnyített, női verziót).

1000 Edzéstipp futáshoz

1000 Edzéstipp futáshoz

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World első könyvében. 1000 tippünk végigvezet az első lépéstől az első versenyig vezető úton.

 

1990 Ft

2490 Ft

Ha a megadott tervet némiképp személyre szabnád, arra figyelj, hogy ne tegyél futást két egymást követő napra, ezen belül azonban variálhatod az edzéseket. Azonban mindezen felül a legfontosabb, hogy csak egészségesen kezdj futni!

edzésterv, edzésterv kezdőknek, kezdő futók

Az edzések végén ne feledkezz meg a nyújtásról sem! A galériában szuper gyakorlatokat találsz erre!