uborka,tápanyag,diéta,tápanyagforrás,kalória

Kattanj rá az uborkára!

Forrás: Getty Images
Nem egy tipikus menő zöldség, pedig szuper hatással van a testedre, így érdemes minél többet enni belőle. És igenis, az uborka őrülten vagány tápanyagforrás!

Fantasztikusan hidratál

Egy uborkás víz nagyon jó frissítő, de elrágcsálva belőle egy attól nagyobb adagot még hatásosabb. 95%-a víz, így azon felül is hidratál, amit víz formájában fogyasztasz el, ráadásul elektrolitokban is igen gazdag, szóval futás után igazi jolly joker!

Antioxidánsban gazdag

Flavonoidokban és béta-karotinban bővelkedik, ami a gyulladások és szabad gyökök ellen is remek védelmet nyújt, amik bőven keletkeznek a kemény edzések alatt.

A gyomrod (is) imádja

Az uborka rostban is gazdag, ami támogatja az emésztésedet, főleg ha savanyított verzióban fogyasztod, ami pluszban probiotikumokkal is ellát.

uborka,táplálkozás,kalória
Forrás: Getty Images

Kalóriaszegény

100g-ban mindössze 11 kalória van, így jó sokat meg lehet belőle enni bűntudat nélkül. Jó, ha ezzel turbózod fel az ételeidet, hiszen így jó sok kcal-t megspórolhatsz. Mehet salátába, hús mellé, vagy akár tésztára.

Erősíti a csontokat

K-vitamin tartalmának köszönhetően kifejezetten jó csonterősítő, fogyasztása így menopauza előtt-alatt lévő nőknek kifejezetten ajánlott. De igazából mindenkinek, aki szeretne egészségesebb lenni!