Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Karanténnapló - Milata Patrik terepultrafutó a szlovákiai helyzetről

MIlata Patrik,terepultra,terepultrafutó,felvidék,szlovákia
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Északi szomszédainknál él egy ultrafutó fiú, akinek neve a hazai terepfutó körökben sem ismeretlen: a tavalyi év három ultratávú versenyének - többek között a Piros85 – győztese és egyben pályacsúcstartója Milata Patrik.

A felvidéki srác sokunk számára űridőket és űrtávokat fut – kíváncsiak voltunk rá, ő hogy éli meg a jelenlegi rendkívüli időszakot, hogy oldja meg az edzéseit és hogy telnek a hétköznapjai Patriknak Felvidéken a koronavírus-helyzetben.

Milata Patrik májusban lesz 32 éves, magyar nemzetiségű szlovák állampolgár, Dél-Szlovákiában, Rozsnyó környékén lakik, civilként fuvarozó és más termelő cégek kamionjainak felvásárlásával és értékesítésével foglalkozik, emellett pedig öccsével együtt terepultrázik.

milata patrik,terepultra,terepultrafutó

Azt tudjuk, hogy te nem csak hobbiszinten futsz, mesélnél picit arról, honnan jött ered sport szeretete nálad?

Gyerekkorom óta aktívan sportolok, sokáig csak fociztam, majd új kihívások után néztem. 2015-től az akadályfutások rabja lettem, viszont egy sérülés után vállamat tavaly márciusban megműtötték, így azóta már "csak" futok. Talán ez nem véletlen, hanem így kellett lennie. Sorsszerűnek is nevezhetném, hiszen rengeteg dolog megváltozott azóta körülöttem, új lehetőségek nyíltak előttem, és úgy érzem, hogy kezdem lassan megtalálni az utat, melyet sokáig kerestem… 2019. szeptember és november között teljesítettem az első két 100km+ ultra futásomat és a Piros 85 versenyt. Mindhármat sikerült pályacsúccsal nyernem (igaz a Piros 85 végére egy kicsit elfogytam, de annál többet tanultam belőle), melyekre igazán büszke vagyok és hatalmas erőt adott, hogy még többet fussak, nagyobb hangsúlyt helyezve a minőségi edzésre és a folyamatos fejlődésre.

Havi szinten 500-600 km körül futok. Számomra a futás most már mindennapi társ, motiváció, több mint hobbi: életstílus.

Nálatok, Szlovákiában hogy áll most a vírus elleni védekezés? Milyen óvintézkedéseket hoztak a fertőzés terjedésének megfékezésére?

Még nincsen Szlovákiában kijárási tilalom, viszont rengeteg a korlátozás. A legfontosabb, mindenkit érintő intézkedés, hogy kötelező maszkot viselni minden olyan helyen, ahol lehetőség van másokkal találkozni, kapcsolatba lépni (szabadtéren, boltokban, munkahelyen, közösségi közlekedési eszközökön). Nálunk is, ahogy Magyarországon és világszerte, töröltek minden kulturális, sport és más közösségi eseményt, rendezvényt. Az élelmiszerüzletekben Szlovákiában is 9-12 óra közt csak 65 év felettiek tartózkodhatnak és tartani kell egymástól lehetőség szerint a 2 méteres távolságot, hogy minimalizáljuk a fertőződés esélyét.

A koronavírus terjedésével összefüggésben kedd éjféltől hatályba lép a szlovák kormány legújabb intézkedéscsomagja, amely alapján utazási korlátozásokat és részleges kijárási tilalmat vezetnek be április 13-ig, illetve a schengeni belső határokon április 17-ig visszaállítják a határellenőrzést is.Az utazási korlátozás alapja, hogy a lakosoknak nem szabad elhagyniuk annak a járásnak a határait, amelyben lakhelyük van. A részleges kijárási tilalom pedig nem vonatkozik a munkába járásra, a bevásárlásra, az orvoslátogatásra, a természetjárásra, illetve néhány más kivételre. Az adott időszakra korlátozzák a szabad gyülekezéshez való jogot is, azzal csak az egy háztartásban élő személyek élhetnek.

Már otthonról dolgozol, vagy a munkaköröd nem engedi ezt?

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyedül dolgozom, egyetlen kollégám, aki egyben a főnököm is, Hollandiában él, így itt nincsen változás, ami a személyes kapcsolatokat illeti. Annyi átalakulás történt a mindennapjaimban, hogy most már otthonról dolgozom, a klienseimmel pedig online kommunikálok – de ezt a módszert korábban is előnyben részesítettem, hiszen az ügyfélkörünk jó része külföldi. A munkámat a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy különböző applikációk segítségével fotókat, videókat, technikai adatokat kapunk azokról a kamionokról, amiket meg szeretnénk vásárolni, ezek alapján pedig beárazzuk a termékeket és továbbértékesítjük őket.

Galéria / 4 kép

Milata Patrik

Megnézem a galériát

A legtöbben (én is) a bezártság, elszigeteltség lelki és mentális részét viselik a legnehezebben – Te hogy vagy ezzel?

Abszolút erős vagyok fejben – ez a tulajdonságom különösen jól jön a futóversenyeknél is. Mint mindig, most is próbálom a dolgok pozitív oldalát nézni, például azt, hogy mennyi időt spórolok azzal, hogy nem járok be az irodába. Így több időm van akár munka előtt is futni és utána azonnal belevetni magam a napi feladataimba. A bezártság pedig szerintem nem megy a munkám rovására, igyekszem hatékony lenni és ez úgy érzem, sikerül is.

Említetted, hogy konkrét kijárási tilalom még nincs nálatok – ez azt jelenti, hogy futni is ki tudsz még menni, igaz?

Szerencsém van, mert több vadállattal találkozom futás közben, mint ahány emberrel. Az edzéseimet ugyanúgy végzem, mint korábban, annyi módosítással, hogy a határon nem lépek át, így sajnos a kedvenc magyarországi terepeim látogatását most hanyagolnom kell (mint például Szádvár és környéke), de tiszteletben tartom a törvényeket, nem hagyom el az országot, mivel utána két hét karantén várna rám.

Mondtad, hogy a maszkviselés kötelező Szlovákiában – ezt futás közben is szoktad használni?

Futás közben nem használok maszkot, mivel senkivel nem szoktam találkozni. Csősál és kesztyű viszont mindig van nálam, ami a vírus elleni védelem mellett azért is praktikus, mert nálunk pár napja még havazott. 😊

A futás mellett sportolsz mást is? Ha igen, ezt most hogy oldod meg?

A 2018. decemberi vállsérülésem óta, majd a márciusi műtét óta nem voltam edzőteremben. Otthon edzem, legtöbbször saját testsúllyal, de szeretem a kompenzációs edzéseket is, sokat rollerezek és van egy kis builder hegymászós segédeszközöm is. Az egyszerű, de nagyszerű megoldások híve vagyok és csak olyan keresztedzéseket iktatok be, ami semmiképp sem megy a futás rovására. Old school srác vagyok, annyira nem vonzanak az új mozgásformák, az online edzések nem az én világom. Minden helyzetben szeretek a magam ura lenni, fontos számomra a sportban és mindennapi mozgásban megtalálható szabadság, ami sokszor a gyakorlatban improvizálást jelent, azt teszem, amihez éppen kedvem van. Talán emiatt az öntörvényűség és szabadságszeretet miatt nem volt edzőm még soha.

Nekünk, hobbifutóknak a versenyzés is hozzátartozik az életünkhöz – ezek pedig most, érthető okokból elmaradnak. Téged hogy érint a tömegrendezvények törlése? Nem lettél ettől motiválatlanabb picit, hogy nem tudod, mikor tudod megmutatni legközelebb, ami benned van?

Ebben az esetben is keresem a dolgok pozitív oldalát. Azokkal a dolgokkal, amiket nem tudok befolyásolni vagy változtatni rajtuk, azokkal nem is szoktam foglalkozni vagy rágódni rajta. Ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Minden rosszban van valami jó. Amikor sok a verseny, akkor sok a lazább hét is a versenyek közt, hiszen jobban rá kell készülni 1-1 versenyre, ez most, hogy nincs konkrét célverseny, teljesen más. Ezért - ha nem is nevezném motiválatlanságnak, hiszen minden nap edzem és élvezem is - nincsenek annyira előre tervezett hetek most, mint amikor tudom, hogy milyen lesz es mikor lesz a következő versenyem. Sokkal több igy a „meglepetés futás”, amikor csak az első kilométerek után döntöm el, hogy milyen tempóhoz lesz kedvem és sokszor nem is sejtem az elején, hogy mennyit fogok futni. Természetesen azt szigorúan betartom, hogy a laza edzések kb. a heti mennyiség 85-90%-át teszik ki és a magas intenzitású, gyors, tempós futások csak a maradék max. 10-15%.

Szerinted mik azok a dolgok, amik megváltozhatnak a járvány lecsengése után?

Én azt gondolom, hogy egy ideig azt fogjuk hinni, hogy már semmi sem lesz olyan mint amilyen volt régen. Óvatosabbak leszünk, figyelmesebbek, jobban védjük majd a környezetet, figyelünk a természetre és a saját egészségünket. Megtanuljuk értékelni a szabadságot és jobban tiszteljük majd egymást.

Aztán amikor majd újra megszokjuk, hogy minden korlátlanul a rendelkezésünkre áll, attól félek, hogy minden ugyanott fog folytatódni, ahol valahol 2020. elején abbamaradt… De ne nekem legyen igazam.

Találjuk meg az egyensúlyt, tiszteljük és becsüljük meg azt amink van, találjunk örömet az élet apró dolgaiban. Próbáljunk meg többet adni, mint kapni. Most az a legfontosabb, hogy közös erővel győzzük le ezt a vírust. Legyünk mindannyian győztesei ennek a kihívásnak és megpróbáltatásnak.

Tovább olvasok
Kép

Két edzésterv + praktikus tippek kismama futóknak

Főszerkesztőnk, Brigi jelenleg a kismama futók lelkes táborában igyekszik még a kilométereket gyűjtögetni, tapasztalatait pedig folyamatosan meg is osztja a Runner's World olvasóival.

Kép

Legyőzheti Bekele Kipchoge-t az idei London Maratonon?

A világ két leggyorsabb maratoni futója sokszor versenyzett már együtt, de a legnagyobb összecsapásuk idén októberben várható.

Kép

3 szépségtipp edzés utánra, hogy az izzadás ellenére is ragyogjon a bőröd!

Az izzadás egészséges mind a szervezet, mind a bőröd számára, de nem árt odafigyelni egy-két dologra, hogy a nyári hőségben az edzések után is ragyoghass!

Kép

4 módszer, amik segítségével ellazíthatod a mindig feszes combizmokat

A futóknál, pláne azoknál, akik legalább középtávokat futnak, és mellette nem fektetnek hangsúlyt az erősíti edzésre a leggyakoribbak az állandóan befeszült combizmok - ám legyintés helyett komolyan kell velük foglalkozni!

Kép

7 éve tervezte, most megnyerte az ExtremeMan hosszútávú országos bajnokságot Badar Gergő

Gergő 2011 óta triatlonozik, hét éve már rajthoz állt Nagyatádon. Akkor hatodikként ért célba, de eldöntötte: 30 évesen visszatér és megnyeri a versenyt. Így is történt.

Kép

Többszöri időpont módosítás után törölték a Párizs Maratont

Április 5-ről először októberre, majd novemberre tolták a versenyt, most pedig lemondták a szervezők.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem