Borítókép: Jótékony és futó Mikulások a 2. Rossmann Mikulásfutáson

Jótékony és futó Mikulások a 2. Rossmann Mikulásfutáson

Közeledik az év leghangulatosabb futóbulija, az immár hagyománnyá váló 2. Rossmann Mikulásfutás, amelyre több ezer résztvevőt várnak a szervezők. Béres Alexandra a piros ruhás futópartin vezeti be kislányát a futók színes világába.


A világban egyre népszerűbb a tél Mikulásfutással való köszöntése, és immár ez a hagyomány Magyarországon is megvetette a lábát. A Budapest Sportiroda (BSI) által tavaly nagy sikerrel megszervezett Rossmann Mikulásfutásra ugyanis idén december 6-án is sor kerül, sőt, már két futammal, még több programmal és meglepetéssel várják nem csak az elkötelezett futókat, hanem – köszönhetően a mindössze 2,3 kilométeres távnak – a családokat, fiatalokat és mindenkit, aki szereti a mozgást örömét egy egyedi élménnyel összekötni. Hiszen piros köntösben és sapkában, szakállt öltve – melyeket a szervező biztosít mindenki számára – több ezer kicsi és nagy Mikulás társaságában átszelni az ünnepi díszbe öltözött belvárost semmihez sem fogható.


Nem véletlen, hogy Béres Alexandra is úgy gondolta, nem csak a bemelegítésben segíti a sportos Mikulásokat, hanem kislányával együtt szeretné átélni a futás vidám perceit is. „Örömteli számomra, hogy egy ilyen jópofa eseményen vezethetem be a kislányunkat a közösen futók színes világába. Jó móka lesz!” – mondta.


Az országos Mikulás csúcstalálkozó központját a Corvinus Egyetemnél húzzák fel, a 13 és 15 órakor induló futamokat Kolompos koncertek vezetik fel, hogy aztán a pirosruhások a kivilágított Váci utcán és a rakparton haladjanak végig, miközben ünnepi kórus buzdítja őket – mindez látványnak sem lesz utolsó.


Ne feledkezzünk meg azonban a Mikulás szellemiségéről sem, hiszen a hagyománynak megfelelően a BSI és a Rossmann jótékonysági gyűjtést szervez: a helyszínen felállított óriás puttonyba az állami gondozott gyerekek számára felajánlott játék-, írószer-, iskolaszer-adományokat várják, melyeket az részére juttatnak el.


Az eseményről további részletek itt találhatók:



A tavalyi esemény videói: