Borítókép: Így leszel képes korán kelni + bitang jól teljesíteni az edzésen

Így leszel képes korán kelni + bitang jól teljesíteni az edzésen

Forrás: Getty Images
A reggeli edzés azért szuper, mert utána történhet bármi a nap folyamán, semmi nem húzza keresztül a számításaidat!

Arról nem is beszélve, hogy ha reggel sportolsz, felpörög az anyagcseréd és a hangulatod is jobb lesz, ami az egész napra nézve fantasztikus hír! Én anno akkor álltam be a reggeli edzésekre, amikor fősulisként minden este társasági életet éltem, de nem akartam mozgásszegény életet élni.

De mi van azokkal, akik tipikus éjjeli baglyok, akik reggel olyanok, mint a zombik, és fizikai tüneteket produkálnak, ha korán kell kelni?

Sok ilyen embert ismerek, ők azok, akik a sulis korukban sokáig tanultak (én akkor is korán keltem inkább), vagy éjszakába nyúlóan képesek otthon végezni a tennivalóikat (én már hajnali 5:15-kor sepregetek meg domesztoszozom). Összeszedtem pár tippet, amivel remélhetőleg a segítségükre lehetek azoknak, akik nem bírnak, de nagyon szeretnének reggelente sportolni, és sportoláskor a maximumot kihozni magukból:

  1. Egy alap, untig ismételt, de hasznos tipp: este készítsd ki az edzőcuccodat a zoknitól a fejpántig! De ne csak a ruhát, hanem amennyire lehet, a reggelidet és akár a vitaminjaidat is szedd össze, hogy reggel már minden készen várjon, és neked ne kelljen semmi hátráltató tényezővel megküzdened!

  2. Engedd be a fényt! Bár, most még sötét van reggel, ha tényleg korán akarsz kelni, amint tudod, húzd majd fel a redőnyt (kivéve mondjuk a hálószobában, ha még ott durmol a párod), és engedd be a fényt, mert segít, hogy felébredjen a tested. De addig is, kapcsolj villanyt, és ne a sötétbe botorkálj.

  3. Kell a koffein! Amint felkelek, az első dolgom főzni egy adag kávét (na jó, előtte teszek ki kaját meg friss vizet a macskámnak, aki még bent alszik olyankor a pasimmal a hálóban), és szép lassan eliszogatom. Nem tudok úgy elindulni, hogy felhörpintem, felöltözöm és megyek is, hanem kell egy kis idő magamhoz térni. De egyébként a koffeinlöket ilyenkor nagyon jól jön, főleg azoknak, akik nehezen ébrednek fel.

  4. Kell egy jó barát! Néha nehezen indulok el, mert hiába kelek korán, simán eltökölök otthon, de szuper, hogy hetente több alkalommal is valakivel együtt futok. Csütörtökönként például az RW Ébredj futóklubos brigáddal. Ez pedig igazán motiváló!

  5. Céklázz be! (A kávé mellé talán nem a legjobb ötlet mondjuk.) DE! A céklában található nitrátok serkentik a vérkeringést és növelik az izmokhoz eljutó oxigén mennyiségét, ezáltal segítenek gyorsan felébreszteni a testedet!

  6. Kapcsolj be valamilyen zenét, ami jókedvre derít és felpörget, és ha nem is futsz fülessel, legalább a készülődésnél használd, mert tényleg sokat dob a lelkesedéseden!