Borítókép: Merüljünk Máltán anélkül, hogy elhagynánk a kanapét

Merüljünk Máltán anélkül, hogy elhagynánk a kanapét

Málta virtuális vízalatti múzeummal teszi elérhetővé víz alatti világát azok számára is, akik nem tudnak vagy szeretnek búvárkodni. Málta Turisztikai Hivatal a vadonatúj vízalatti virtuális múzeummal azt szeretné elérni, hogy az emberek megtapasztalhassák a merülés élményét, sőt akár vizesek is legyenek anélkül, hogy el kellene hagyniuk kanapéjukat.

A Máltai Egyetemmel együtt az idegenforgalmi hivatal mintegy öt évnyi kutató- és gyűjtőmunka anyagagából készített összeállítást a múzeum, az Underwater Malta számára, amely azt mutatja be, hogy mi történik Málta partjainál.

Azok számára, akik saját szemükkel akarják felfedezni Málta víz alatti világát és nevezetességeit, is tartogat újdonságokat az Európai Unió legkisebb országa, melynek partjainál három újonnan felfedezett repülőgép-roncs is található, amelyeket búvárok is felkereshetnek.

A körülbelül 80 évvel ezelőtt lezuhant repülőgépek csak a legújabb kiegészítések a Málta partjainál megtalálható roncsos repülőgépek és hajók széles skálájához, amelyek közül sok a második világháborúban került mostani helyére.

A múzeum részletesen bemutatja a roncsok helyét, történetét és a helyszínekről szóló információkat, számos képpel illusztrálva.