Borítókép: Hogyan étkezz hajnali futás előtt?

Hogyan étkezz hajnali futás előtt?

Forrás: Getty Images
Nyáron az egyik legjobb dolog, amit egy futó tehet, hogy hajnalban a napfelkeltében megy el futni. Ám étkezés szempontjából nem a legegyszerűbb helyzet! Most segítünk megoldani.
TARTS VELÜNK A TAVASZ LEGEXKLUZÍVABB FUTÓESEMÉNYÉN!

Rise To Run – ha szeretnél velünk futni szombat hajnalban, és megcsodálni a napfelkeltét, játssz és nyerd meg a lehetősége az adidas napfelkelte futására, ahol a futás mellett sok izgalmas esemény is vár, ráadásul elsők között tesztelheted le az adidas vadiúj Solar Boost cipellőjét! Részletek ebben az Instagram-posztban:

Fuss és Főzz

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

3995 Ft

4995 Ft

Ha viszont az ember ilyen korán megy futni, nem könnyű enni, üres hassal viszont leromlik a teljesítmény. De akkor mi a teendő?

  1. A legjobb, ha megpróbálsz korábban lefeküdni, hogy legalább fél órával indulás előtt fel tudj kelni, de természetesen ideálisabb még korábban. Így egy pici adag zabkását vagy pirítóst is be tudsz nyomni.

  2. Ha az az „ébredek, elkészülök és indulok” típus vagy, a legjobb ha bekészítesz egy deci sportitalt és egy fél energiaszeletet. Bár nem a legtökéletesebb reggeli, ezeket könnyű megemészteni és azonnali energiát adnak.

  3. Azonban, ha rövidebb (5km) távra mész, és alacsony intenzitáson futsz, akkor a szervezeted simán kibírja tápanyag nélkül is, de akár egy narancslevet is leguríthatsz. Gyorsan felszívódó cukrokat tartalmaz így azonnali energiához jutsz!

  4. Apró snackekkel is próbálkozhatsz, mint egy szem datolya vagy egy fél banán, esetleg pár darab aszalt barack.

  5. Ha semmiképpen sem vagy képes bármilyen tápanyagot magadhoz venni, de hosszabb vagy intenzívebb futást tervezel, akkor készíts be magadhoz valami gyorsan elfogyasztható kis harapnivalót akár a fentiek közül, és azt edd meg pár kilométer után!