koronavírus,lezárás,Margitsziget,futóútvonal

Zárva a Margitsziget, a Római és a Hajógyári-sziget

Forrás: Getty Images
A budapesti főpolgármester elrendelte a legnépszerűbb futóhelyek lezárását az ünnepi hétvégére.

Tagnap este Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere elrendelte ma reggeltől hétfő estig a Margitsziget, a Római part és az Óbudai-sziget (más néven Hajógyári-sziget) lezárását. Ezek a területek a Húsvéti hétvégén naponta reggel 8 és este 10 óra között nem lesznek látogathatóak.

A kora reggeli futók így még meg tudják csinálni a napi edzéseiket.

koronavírus,Margitsziget,futóútvonalak,futóhelyek,lezárás
Forrás: Getty Images

Ma reggel már a futókörökben szintén kedvelt budapesti Fenyőgyöngye parkolóját (Hármashatár-hegy lábánál) is körbeszalagozták, illetve a fentebb található parkolókat, valamint az út szélén is elhelyeztek rövidebb szakaszon szalagokat, ám a lezárás egyelőre ezen a területen részlegesnek tekinthető. (Nem lennék meglepőve, ha a hegy tetején lévő nagy parkló is lezárásra került volna, ám ott nem jártam ma reggel, így nem tudom megerősíteni.)

Lezárták a Börzsöny egyik kedvelt kirándulóhelyére, Királyrétre vezető utat is, illetve nem lehet behajtani Nagykovácsiba sem a nem ott lakók számára.

Egyetértesz ezekkel az intézkedésekkel?
Igen, teljes mértékben, hisz normál hétvégéken is túlzsúfoltak ezek a területek.
Nem értek egyet, mert így végképp lehetetlenné vált, hogy zöldterületen, jó levegőn tölthessünk időt.
Nem érintenek, eddig sem jártam ezekre a helyekre sportolni.

Ha tudtok olyan futók által is kedvelt területeket, amikre hasonló sors vár, írjátok meg a cikk Facebook posztjához, hogy minél többen tudjunk róla!