Borítókép: Íme a férfi, aki megnyerte a világ egyik legkeményebb és leghidegebb ultráját

Íme a férfi, aki megnyerte a világ egyik legkeményebb és leghidegebb ultráját

Forrás: getty images
A Yukon Arctic Ultra majd’ 483 kilométeres versenyének egyik indulója elég rendesen túlteljesítette magát a -40 fokban megrendezett versenyen.

A Yukor Artctic Ultra sokak szerint a világ leghidegebb és legkeményebb ultrája. Tudnánk vitatkozni az állítással, ha Szőnyi Ferencre és a The Hell Race-re gondolunk (többek között), de az biztos, hogy őrületesen kemény lehet - számunkra elképzelhetetlenül! 15 éve minden évben megrendezik Kanadában, ahol a mazochista versenyzőknek jeges forrásokon, hófödte tájakon kellett átszenvedniük magukat.

Idén február első hetében állhattak rajthoz az indulók. A maratoni távot 19-en teljesítették, 160 km-nél pedig négyen értek célba. Az igazi kihívás viszont a fennmaradó rész teljesítése volt, feburár 5-én ugyanis egy időre fel kellett függeszteni a rendezvényt, annyira lehűlt az idő és nagy volt az esély a fagyási sérülések kialakulására. Pontosan ezeknek a zord körülményeknek köszönhetően kellett idő előtt feladniuk az indulóknak a hosszabb távok teljesítését.

Az egyetlen ember, aki az egészet teljesítette, a dél-afrikai Jethro De Decker ultrafutó és bringás volt:

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

De Decker egy Instagram posztban azt írta, hogy mielőtt bármi érdemlegeset is tudna mondani, muszáj ennie valamit. Gratulálnk neki és kitartást a regenerációhoz!

Ha ez nem elég motiváció, akkor pörgesd át a következő galériát is!