Borítókép: Tökéletes futóhétvége csak csajoknak

Tökéletes futóhétvége csak csajoknak

Három nap, ami csak a futásról és a barátnőkről szól, mindez pedig festői környezetben, a teljes kikapcsolódás és feltöltődés jegyében, a páratlan szépségű Zell am See partján. Ez volt a Woman’s Trail, ahol három napon keresztül kizárólag a hölgyeké volt a főszerep.

Hatodik alkalommal került megrendezésre a síparadicsomként ismert Kaprun szomszédságában, a Zell am See partján az a három napos futóverseny, ahol a futás mellett számtalan különböző izgalmas program várta az ide látogató női versenyzőket. Érdekes workshopokkal, futótechnikai előadásokkal, fejlesztő tréningekkel készültek a szervezők, így volt például terepfutó tanácsadás, bothasználatot oktató kurzus, és még a legpraktikusabb futófrizurák, fonatok és copfok elkészítését is megtanulhatták a résztvevők mesterfodrász segítségével.

Természetesen a futás volt a középpontban, így a sorozatos versenyek után különböző regenerációs, relaxációs programokkal lehetett kipihenni a mindennapos igénybevételt, de csoportos jóga és wellness is részét képezte a hétvégi eseménysorozatnak. A sport és az egyéb lehetőségek mellett pedig természetesen a gasztronómiai élményeket sem kellett nélkülözni, ugyanis helyi specialitásokkal, finomabbnál finomabb, ám mégis egészséges és tápanyagdús fogásokkal készültek az indulók számára.

A pénteki nap egy különleges éjszakai fejlámpás terepfutással indult, majd szombaton két táv
közül választhattak a résztvevők, a vasárnapi napot pedig egy tókör zárta a Zell am See körül. A hétvége lezárásaként természetesen nem maradhatott el az ünnepélyes eredményhirdetés sem, ahol külön-külön díjazásban részesültek azok a hölgyek, akik mind a három nap futóversenyein a legeredményesebben szerepeltek, és az összetett győztest is külön kiemelték.

Az osztrák kisvárosba egyébként Európa több országából, így Portugáliából, Hollandiából,
Németországból, Franciaországból érkeztek résztvevők, leginkább barátnők, összeszokott
futótársak, de voltak akik kolléganőikkel csapatépítő tréningként választották a Woman’s trailt,
valamint anya-lánya nevezőket is találtunk a rajtlistán. A hét végére pedig garantáltan feltöltődve, rengeteg élménnyel tértek haza az ide látogatók, köztük én is, holott csak a szombati nap programján tudtam részt venni, de így is szuper jól éreztem magam, és remélem jövőre a teljes hétvégét a Woman’s trailen tölthetem.